Historische Overloon

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 12:15

Het geheugen van Brabant van Overloon is een archief waarin een schat aan informatie te vinden is over de geschiedenis en cultuur van deze regio in Noord-Brabant, Nederland. In het archief zijn verschillende bronnen te raadplegen, zoals oude foto's, documenten, krantenartikelen, geluidsopnames en video’s.Bijvoorbeeld van Overloon

In het archief is bijvoorbeeld informatie te vinden over de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Overloon, die plaatsvond in het nabijgelegen Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum. Er zijn foto's en documenten beschikbaar van de gevechten en de herdenkingen die jaarlijks plaatsvinden.

 

Ook is er veel materiaal te vinden over de lokale tradities, feesten, gebruiken en volksverhalen. Zo zijn er bijvoorbeeld foto's en video's van carnavalsoptochten, kermisvieringen en andere festiviteiten.

 

Daarnaast bevat het archief informatie over de industrie, landbouw, kunst en cultuur die kenmerkend zijn voor de regio. Er zijn documenten en foto's te vinden over lokale kunstenaars, ambachtslieden en bedrijven.

 

Het geheugen van Brabant van Overloon is een waardevolle bron voor onderzoekers, historici, genealogen en andere geïnteresseerden die meer willen weten over de geschiedenis en cultuur van Overloon en omgeving. Het archief draagt bij aan het behoud en de verspreiding van het erfgoed van deze regio.

Meer archief informatie over overloon ze bron: Het geheugen van Brabant https://www.bhic.nl/het-geheugen-van-brabant

foto’s Het geheugen van Brabant overloon https://www.bhic.nl

Stichting "De Oude Schoenendoos https://www.stichtingdeoudeschoenendoos.nl/