Aftellen tot De Lónse Kermis

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 16:39

Op vrijdag 18 augustus begint De Lónse Kermis! Een charmante dorpskermis met veel gratis activiteiten. Met een spetterend programma van de Overloonse horeca, leuke attracties op het kerkplein, veel extra activiteiten én een mooie weersverwachting, belooft dat veel goeds.

Iedereen is van harte welkom op de keigezellige dorpskermis; van vrijdag 18 augustus (start horecaprogramma) tot en met woensdag 23 augustus 2023. Volg ons op Facebook of Instagram voor alle info. Dit jaar komt er op veler verzoek weer een ‘bank’, met daarbij flink wat leuke attracties voor onze bezoekers. Op het kermisterrein vind je ook het gezellige Lónse kermispleintje waar jong en oud kan meedoen aan allerlei gratis activiteiten.

Van oudsher een begrip in de regio

De kermis in Overloon is van oudsher een begrip in de regio. Een werkgroep van inmiddels zo’n 15 vrijwilligers zet zich sinds 2019 in om De Lónse Kermis nieuw leven in te blazen en ervoor zorgen dat deze levendig blijft. Inge Smolders namens de werkgroep: “We willen voor elk wat wils creëren. De horeca in Overloon organiseert rondom de kermis veel voor jongeren en volwassenen. De werkgroep De Lónse Kermis richt zich met name op het gezin en hun kinderen tot ongeveer 15 jaar. Daarbij willen we ervoor zorgen dat iedereen, ook vakantiegangers of inwoners uit de regio, zich welkom voelt op onze kermis. In Nederland zie je het aantal dorpskermissen steeds verder teruglopen. We zijn dan ook enorm trots dat we, samen met horeca- en kermisexploitanten en dankzij de bijdragen van vele sponsoren, weer een prachtige kermis neer kunnen zetten.”

“Dat is echt een verdienste van deze groep vrijwilligers”, vertelt Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK. “Vanuit mijn rol bezoek ik vele kermissen in het land, van grote tot zeker ook veel kleinere dorpskermissen. Helaas zie ik er daar veel van verdwijnen. De kermissen die overblijven, staan in de dorpen waar mensen samen zich hard maken voor het gezellige dorpsfeest dat de kermis is. En daar mag Overloon zeer trots op zijn.”

Programma

De horeca start vrijdagavond met hun programma. De eerste activiteit van de werkgroep is op zaterdagochtend.

Op zaterdag om 11.00 uur is de Kinderkleedjesmarkt op het schoolplein van de Josefschool. De kinderen kunnen daarmee alvast kermisgeld verdienen. Kom allemaal kijken en kopen natuurlijk! meer info klik hier 

delonsekinderkleedjesmarkt20-08-2022--17-2-3-1.jpg

De attracties gaan zaterdag om 15.00 uur open. Om 16.00 uur is de officiële opening met de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. En voor iedereen die kermiskaartjes met korting wil scoren; om 19.00 uur is het Happy Hour!

Veel gratis activiteiten

Ook op de andere dagen zijn er weer superleuke gratis activiteiten georganiseerd op het kermisterrein. Van schminken tot silent disco

schermafbeelding2023-08-11om164740.png 

En van speurtocht tot de kermiskapper. Nieuw dit jaar: op maandag tussen 16.00 – 17.00 uur kun je knuffelen of op de foto met Bing, Skye (Paw Patrol) en een heuse Unicorn. Op woensdag gaan we spectaculaire bellen blazen. Leuk voor jong én oud. Het volledige programma bekijk je op de website van De Lónse Kermis https://delonsekermis.nl/ of op Facebook https://www.facebook.com/delonsekermis/ en op Instagram https://www.instagram.com/delonsekermis/

www.effe-overloon.nl/kermis. Hier vind je alle informatie over het programma, en kun je alvast je kaartjes of een passe-partout kopen. Ook op de Facebookpagina's van Partycentrum Bos en Grand Café effe overloon kun je terecht voor de laatste updates en nieuwtjes.

Kleurwedstrijd 2023!

Inmiddels bekend in Overloon: de kleurplaten wedstrijd van De Lónse Kermis! Alle kinderen van de Josefschool, ’t Smurfje én ‘t Kleine Atelier hebben deze kleurplaat mee naar huis gekregen. Maar je kunt hem ook hier downloaden. Verras jij ons met een prachtige kleurplaat? Je kunt hem vóór maandag 14 augustus in de brievenbus van de PIT inleveren! Op zaterdag 19 augustus worden de winnaars bekend gemaakt, want uiteraard zijn er ook leuke prijzen te winnen voor alle kunstenaars   

We kijken uit naar jullie creativiteit!

DOWNLOAD HIER DE KLEURPLAAT

Kleurplaat De Lonse Kermis
PDF – 1,7 MB 60 downloads

Programma De horeca

Partycentrum Bos  De Lonse Kermis.

De Lonse Kermis is 6 dagen feest en dat betekent vele artiesten en acts en wij hopen dat we weer een leuke line-up voor jullie hebben kunnen maken! Wij zien jullie graag een deze dagen langskomen! Alvast bedankt en veel plezier! Check vanaf nu www.kermisoverloon.nl voor alle informatie/kaartjes en het programma! https://www.facebook.com/PartycentrumBos

Koop alvast je kaartje of een passe-partout op https://www.ticketcrew.nl/tickets/partycentrumbos

Grand Café effe overloon De Lonse Kermis.

Gaan we komende kermis ons pleintje weer net zo gezellig en vol bezet krijgen bij zijn is mee maken

Check vanaf nu www.effe-overloon.nl/kermis voor alle informatie/kaartjes en het programma!

Koop nu je tickets via https://www.rdtickets.nl/effe-overloon

informatie/kaartjes en het programma! https://www.facebook.com/grandcafeeffe

Boompjes Restaurant

Kermis in Overloon🎡
19 t/m 23 hebben we een aangepaste terraskaart voor lunch én diner! Kom je ook gezellig op het terras zitten met uitzicht over de Kermis én genieten van het heerlijke zomerse weer?
18 en 19 augustus is het restaurant ook open en serveren we een 5 gangen menu voor €50!

— bij Boompjes Restaurant.

Meer Informatie https://www.facebook.com/BoompjesRestaurant

Meer Informatie https://boompjes-restaurant.nl/

14 Oktoberplein Afgesloten Tijdens de kermis

e kermis op het 14 Oktoberplein is een jaarlijkse traditie waar veel mensen naar uitkijken. Het is een evenement vol plezier, spanning en gezelligheid voor jong en oud. Met attracties zoals de draaimolen, en de botsauto's is er voor ieder wat wils.

 

Op het 14 Oktoberplein in Overloon vindt van 19 augustus 2023 tot en met 23 augustus 2023 een kermis plaats. Als infra beheerder van de gemeente Land van Cuijk is het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt, terwijl we ook rekening houden met de impact op het wegverkeer.

 

Tijdens de kermis zal het 14 Oktoberplein afgesloten zijn voor verkeer in beide richtingen. Dit geldt voor auto's, motoren, vrachtwagens, brommers en agrarische voertuigen. De afsluiting zal plaatsvinden op zaterdag, zondag, maandag, dinsdag, en woensdag van 14:00 tot ? uur.

 

Desondanks hebben de gemeente Land van Cuijk diverse omleidingen ingesteld om het verkeer in goede banen te leiden tijdens de afsluiting.

 

De eerste omleiding is richting Oploo. Deze omleiding is in beide richtingen beschikbaar. Daarnaast is er een omleiding naar Venray en Stevensbeek, Ook hier geldt dat de omleiding in beide richtingen geldig is. Verder is er een omleiding van Venray naar Oploo, evenals een specifieke omleiding voor vrachtverkeer richting de A73 en Venray, die alleen geldt voor vrachtwagens.

 

Hoewel deze afsluitingen en omleidingen onvermijdelijk hinder kunnen veroorzaken, streven we ernaar om de overlast tot een minimum te beperken. We vragen om uw begrip en medewerking tijdens deze periode, zodat de kermis veilig en succesvol kan plaatsvinden. Mocht u vragen hebben of meer informatie nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Land van Cuijk.https://www.gemeentelandvancuijk.nl/wegwerkzaamheden

 

Kortom, het 14 Oktoberplein in Overloon zal tijdens de kermis van 19 augustus 2023 tot en met 23 augustus 2023 afgesloten zijn voor verkeer. Deze afsluiting zorgt voor een veilige en vlotte kermiservaring, waarbij de bezoekers vrij kunnen genieten van alle attracties en gezelligheid. Hoewel er mogelijk enige overlast kan ontstaan voor doorgaand verkeer, wordt er gezorgd voor duidelijke omleidingsroutes om deze overlast te minimaliseren.