Samenspeelactiviteiten bij speelplek Gewoon Buiten

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 19:22

Het buitenspeelseizoen is in volle gang. Door heel het land kan weer volop worden gespeeld bij de speeltuinen in jouw woonomgeving. Zo ook bij speeltuin Gewoon Buiten, museumpark 1 in Overloon. Op 27 augustus organiseert de speelplek een Samenspeeldag van 13 uur tot 16:30. Iedereen is welkom.

Het doel van de Samenspeeldag is kinderen laten ervaren hoe je sámen kunt spelen en hoe leuk dat is. En om kinderen met en zonder handicap samen te brengen. Er zijn allerlei Oud Hollandse spelletjes om aan mee te doen, er is een springkussen, er kan geschminkt worden, er zijn ponyritjes voor kinderen tot 10 jaar en Paco de beer loopt deze middag rond om mee op de foto te gaan.

 

Aanmelden noodzakelijk 
Kinderen en/of en hun ouders/verzorgers kunnen zich bij de deelnemende speelplek aanmelden. Informatie is te vinden op de website van de speelplek www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl en op www.speeltuinbende.nl.  De Samenspeeldagen worden ondersteund door de Speeltuinbende van Stichting het Gehandicapte Kind.

 

Spelen is een serieuze zaak  
Spelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is de manier om andere kinderen te ontmoeten. Door te spelen leren ze vaardigheden voor het leven. De sociale contacten met speelvriendjes zorgen voor meer eigenwaarde en minder stress. Veel kinderen met een handicap missen vriendjes in hun buurt.  
 
Speeltuinbende 
De Speeltuinbende is een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind (vh NSGK) en zet zich al tien jaar met hulp van kinderen met én zonder beperking in voor meer toegankelijke speelplekken en organiseert samenspeelmomenten. Zodat elk kind, met of zonder handicap, mee kan spelen. Inmiddels zijn er 550 gezinnen betrokken bij de Speeltuinbende en dat moeten er nog veel meer worden. De Samenspeeldagen worden mede mogelijk gemaakt door het programma ‘Klein Geluk’ van FNO. 

 

Over Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is in Nederland de organisatie voor kinderen met een handicap. De stichting helpt hen te kunnen spelen, leren en sporten samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.

 

De volgende samenspeeldag staat gepland op 16 september. Deze keer zal dit in het teken staan van picknicken van 13 uur tot 16 uur.

374285552_6127207614052341_7773114824209840434_n.jpg

 

Zien we jou op 27 augustus en/ of 16 september 2023. Tot dan

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van Speeltuin Gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/

 Meer foto's van de Speeltuin gewoon Buiten klik hier

Ondanks de weersomstandigheden heeft de speeltuin, Gewoon Buiten, enorm genoten met super  lieve en enthousiaste mensen tijdens de samenspeeldag. Op 16 september is de  volgende samenspeelpicknick.