Lonse Buitenbios

Gepubliceerd op 21 augustus 2023 om 09:45

Op zondag 27 augustus draait de films Bohemian Rhapsody (Queen) in het Openluchttheater Overloon. Om 20:30 uur verwelkomen we u met een drankje (bij de prijs inbegrepen) en kunt u relaxt naar uw plaats op de tribune gaan. De kussens hebben we al voor u klaar gelegd.

"Fearless lives forever"
'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

 

Rami Malek speelt op voortreffelijke bijna identieke wijze de zanger Freddie Mercury. De film is een adembenemende vertelling over de band Queen, van hun muziek en hun buitengewone zanger Freddie Mercury. Het volgt de snelle opkomst van de band door hun iconische nummers en revolutionaire geluid, de naderende ondergang wanneer Mercury's levensstijl uit de hand loopt en hun triomfantelijke hereniging aan de vooravond van Live Aid, waar Mercury, geconfronteerd met een levensbedreigende ziekte, zijn band leidt in een van de grootste optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Malek zet voor de film zo'n overtuigende acteerprestatie als Freddie Mercury neer, dat hij het jaar erop de Oscar wint voor beste mannelijke hoofdrol

 

Song “Bohemian Rhapsody”

De Song “Bohemian Rhapsody” was een wereldwijde hit voor de groep in 1975/1976 en later bij de heruitgave eind 1991 werd de song nogmaals een hit. Het wordt gezien als een van de succesvolste platen aller tijden.

 

Akoestiek in het openluchttheater

Het lijkt misschien vreemd dat het Openluchttheater in Overloon een akoestiek heeft die vergelijkbaar is met een concertzaal. Dit is mede te danken aan de heuvels die om het theater liggen, de waterpartij en de bomen die ervoor zorgen dat het geluid niet te veel het luchtruim ingaat. Deze geweldige akoestiek zal volledig recht doen aan de songs van Queen.

 

 

Praktische informatie:
Datum: Zondag 27 augustus om 20:30 uur
Toegang: € 10, incl. 1 consumptie
Locatie: Openluchttheater Overloon, Museumpark 1 te Overloon
    (ingang naast restaurant Museumzicht).

Kaarten vanLonse Buitenbios klik hier

 

Voor de allerlaatste nieuwtjes kijk je op Facebookpagina. Facebook/openluchttheateroverloon 

Nieuwsgierig? Kijk dan op Openluchttheater  programmeringspagina.