overloonse heide kleurt weer paars

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 19:50

De Overloonse Heide, gelegen tussen Schaartven en de Holthesedijk,in Overloon is weer volop in bloei dankzij de regenval van de afgelopen weken. Op dit moment kleurt de heide prachtig paars, waardoor een wandeling door de bloeiende velden niet alleen een visueel spektakel is, maar ook een feest voor de neus.

Het bijzondere aan deze bloeiende heide is dat je niet ver hoeft te reizen om te kunnen genieten van schitterende natuur. De Overloonse Duinen, waar de heide deel van uitmaakt, bestaan namelijk uit naaldbossen en enkele kleine heidevelden. Het is de perfecte bestemming voor een wandeling in de natuur, maar zorg er wel voor dat je stevige wandelschoenen draagt, want tijdens de tocht zul je regelmatig kleine klimmetjes moeten maken.

Om optimaal van het paarse spektakel op de heide te kunnen genieten, is het aan te raden om niet te lang te wachten en zo snel mogelijk op pad te gaan. Midden september zal het paarse deken namelijk weer verdwenen zijn en zal de heide zijn kleurenpracht verliezen.

Dus pak je wandelschoenen en geniet van de betoverende paarse heide op de Overloonse Heide. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

 

Ommetje Overloonsche Duinen, Overloon te Noord-Brabant

11 km

Wandeltocht door het bosgebied de Overloonsche Duinen. In de Overloonsche Duinen slingert de wandeltocht over smalle en bredere paden door het bos, heideveldjes en gaat op diverse plaatsen over met jeneverbesstruiken begroeide stuifduinen, deze stuifduinen zijn restanten van een stuifzandrug. De stuifzandrug maakte deel uit van de woeste gronden tot aan het begin van de 20e eeuw rond Overloon te vinden waren. Delen van deze gronden zijn aangeplant met bomen hoofdzakelijk naaldhout voor de productie. Door de huidige beheersmaatregelen wordt het productie bos omgevormd tot een meer natuurlijker bos met open stukken afgewisseld door meer gevarieerd bos. 

Startpunt

beschrijvingIngang Oorlogsmuseum Overloon, Museumpark 1, 5825 AM te Overloon.

Meer informatie vind je op bron:https://www.klikprintenwandel.nl/wandelroutes/ommetje-overloonsche-duinen/