overloon nieuws

Muziekavond Forever 27

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 16:15

De voorstelling Forever 27 van a.s. zaterdag 2 september wordt helaas geannuleerd Heb je kaarten besteld, maak je dan geen zorgen. Je ontvangt een e-mail van het Openluchttheater in verband met de teruggave van de ticketkosten. Excuus voor de gasten die zich op deze voorstelling hadden verheugd...

De 27 club (of: Forever 27) is de benaming van een groep beroemde en legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Andere muzikanten die tot deze groep behoren zijn Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jeff Buckley en Robert Johnson.

De muzikanten van de 27 club inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+) die ervoor gekozen hebben een programma samen te stellen met songs van club 27, en daarmee het theater in te gaan.

Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert en zijn zij op zaterdagavond 2 september te beluisteren in het Openluchttheater Overloon.

 

Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

 

Over Erwin van Ligten
Erwin van Ligten, zijn wortels hebben een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek en dat maakt hem de creator van zijn eigen unieke stijl. Hij werkte met velen, zoals Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Julya Lo’ko, Frederique Spigt, Michel van Dijk, the Alessi Brothers en Berget Lewis. Hij produceerde albums voor Cees Meerman, Julia Lo’ko, Astrid Seriese en Micheline van Hautum.

Erwin heeft 3 soloalbums op zijn naam staan: Twisted Logic, Kroncong Baru Guitar en zijn onlangs verschenen album SUN, waarop hij werkte met diverse jonge artiesten. De Volkskrant noemt hem de Nederlandse Ry Cooder.

Over Beatrice van der Poel
Beatrice is singer-songwriter en stemactrice. De Amsterdamse was in de jaren negentig succesvol samen met haar zus Vera in de band Beeswamp en maakte een geslaagde overstap richting het theater. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt ook stukken van anderen zoals van Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix. Haar laatste voorstelling Electric Lady werd zeer goed ontvangen door de pers met 4 sterren recensies in Het Parool en De Volkskrant. “...een zwoel huwelijk tussen Hendrix’ muziek en de persoonlijkheid van Van der Poel. Met die warme rockstem brengt ze uitstekende vertalingen van hits als Purple Haze en het op haar lijf geschreven Foxy Lady… „ ( Parool). Beatrice, die geroemd wordt vanwege haar gloedvolle soulvolle stem “met een rauw randje” gaat voor het eerst, sinds lange tijd weer Engelstalig zingen! Dit wordt een voorstelling die in elk theater moet staan!

 

Praktische informatie:
Datum: zaterdag 2 september 20:00 uur
Toegang: € 12,50. Kaarten verkrijgbaar via de website
www.openluchttheateroverloon.nl of aan de kassa. Tickets zijn online klik hier
Locatie: Openluchttheater Overloon, Museumpark 1 te Overloon
    (ingang naast restaurant Museumzicht).
Bij slecht weer wijken we uit naar het Gemeenschapshuis de Pit aan het 14 Oktoberplein te Overloon.


«   »