kick-off van 'Het Huis 44-24

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 18:33

Op zondag 24 september vond eindelijk de langverwachte kick-off plaats van 'Het Huis 44-24' in Overloon. Het was een bijzondere gelegenheid waarbij het script voor het eerst werd voorgelezen door de cast, en dit alles vond plaats in het indrukwekkende Oorlogsmuseum Overloon. De sfeer zat er goed in en iedereen was enthousiast voor de start van dit project.

Tevens zal er een optreden zijn in het prachtige Openluchttheater Overloon. 'Het Huis '44-'24' is een theaterspektakel ter ere van 80 jaar bevrijding in Brabant. Het spektakel zal plaatsvinden op 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 juni. Voor meer informatie over dit evenement kan je terecht op de website van Openluchttheater Overloon, te vinden op https://openluchttheateroverloon.nl/.

 

Met deze kick-off is de start van 'Het Huis 44-24' officieel ingeluid. Het belooft een bijzondere ervaring te worden, waarin het verhaal van de bevrijding en de impact van oorlog centraal staan. Het Openluchttheater Overloon. Vormt een passende locatie voor deze gelegenheid, omdat het een plek is waar mensen kunnen leren en herdenken.

 

De cast en crew van 'Het Huis 44-24' zijn vol energie en enthousiasme begonnen aan de repetities. Met behulp van hun talent en passie zullen zij een indrukwekkend spektakel neerzetten in het Openluchttheater Overloon.

 

Dus, als je interesse hebt in geschiedenis, theaterspektakels of gewoonweg een bijzondere ervaring wilt meemaken, raden we je aan om zeker een kijkje te nemen op de website van Huis ’44-'24 https://detheatermakers.nl/  Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om dit indrukwekkende evenement. We wensen de cast en crew veel succes en we hopen dat dit theaterspektakel een groot succes wordt! Vrijwilligers die willen figureren of willen helpen achter de schermen kunnen zich nog opgeven. Via www.hethuis44-24.nl.

De kaartverkoop voor de openlucht-voorstellingen in Gemert (mei 2024) en Overloon (juni 2024) is BEGONNEN! Klik hier

 

Bestel hier uw tickets voor de spectaculaire theaterbelevenis 'Het Huis 44-24’: in Overloon

 

"Het Huis 44-24”

Centraal in het verhaal staat natuurlijk ‘Het Huis’:
Wat gebeurde hier vroeger?
Wat gebeurt hier nu?
Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu?
Is er eigenlijk wel zoveel veranderd?
Welke keuzes bepalen wie wij zijn?

‘Het Huis 44-24‘ is dus zeker niet het ‘zoveelste’ bevrijdingsverhaal:
Het is een belevenis waarin het verleden in gesprek gaat met het heden.

‘Het Huis 44-24’ is een familieverhaal over dilemma’s, over status en tegenspoed.
Over het onvermogen om te zien wat je hebt en over de kracht om het te beschermen als het in gevaar komt.
Hoeveel lijken we op elkaar en wat maakt ons, uiteindelijk, menselijk?

Het bijzondere decor, tientallen spelers uit Brabant en Limburg en bijzondere effecten maken van ‘Het Huis 44-24’ een spectaculaire theaterbelevenis voor iedereen vanaf ± 10 jaar.
De Theatermakers hebben met hun eerdere (openlucht) producties ‘Weg uit de Peel’ en ‘Strijd om de Kathedraal’ hun sporen in Brabant en Limburg verdiend.
Voor deze nieuwe productie leggen zij, samen met een grote, enthousiaste cast en heel veel ‘backstagers’, de lat nog hoger.

Voor meer informatie over "Het Huis 44-24" kan je terecht op https://hethuis44-24.nl/het-huis-het-verhaal/ 

De opvolger van 'Weg uit de Peel' en Strijd om de Kathedraal': Een nieuwe spectaculaire theaterbelevenis: Het Huis 44-24, te zien in mei, juni en oktober 2024. Het verleden gaat in gesprek met het heden...