Het zelfgemaakte stoofvlees van Museumzicht is populair

Gepubliceerd op 7 oktober 2023 om 11:40

Een bijzonder jubileum in de horeca. De familie Beukema heeft vijftig jaar een restaurant in Overloon. Het traditionele stoofvlees met uien en champignons is een hardloper.

Door Twan Dohmen 05-10-23

De familie Beukema zit op 15 oktober precies vijftig jaar in de horeca. In 1973 namen Arie en Dini Beukema café-restaurant Deriet over. Het ernaast gelegen Museumzicht werd hun tweede horecazaak in Overloon in 1982, maar werd een jaar later een blijvertje toen Deriet werd verkocht aan Peter Waterreus van wie ze eerder Museumzicht hadden gekocht. Een kwestie van stuivertje wisselen.

 

Plezierige hapjes

Museumzicht, de naam zegt het al, ligt tegenover de ingang van het Oorlogsmuseum. ,,Een eethuis met mooie gerechten voor een schappelijke prijs, iedereen moet bij ons plezierig een hapje kunnen eten. Vooral gezinnen met kinderen zijn bij ons kind aan huis, maar ook de wielrenners die hier op zondagmorgen voor een kopje koffie even uitrusten van hun toertocht”, vertelt Roland Beukema (54). Hij nam de zaak van zijn ouders in 1992 over, korte tijd nadat zijn vader plotseling was overleden.

 

Moeder Dini (80) is nog dagelijks in de zaak. ,,Ik maak graag een ommetje en wandel even naar Museumzicht. Goed om even een frisse neus te halen en te zien hoe het gaat.” Ze staat meestal in de keuken te kokkerellen. Het zelfgemaakte stoofvlees is beroemd in Overloon. De bediening laat ze over aan anderen. ,,Nee, ik sta wat minder graag in het middelpunt van de belangstelling”, vertelt Dini.

Lees meer op Bron:https://www.ed.nl/brabant/het-zelfgemaakte-stoofvlees-van-museumzicht-is-populair~a11171c7/