Nieuwe inclusieve speeltuin bij expeditiegebied Madidi in ZooParc

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 18:41

In ZooParc Overloon is een nieuw speeltoestel geplaatst waarin ook kinderen met een fysieke beperking vanuit de rolstoel kunnen spelen. De speeltuin is te vinden in het expeditiegebied Madidi.

General Manager van ZooParc Overloon Roel Huibers: "Dagelijks doen we in ZooParc hard ons best om jong en oud een onvergetelijke dag te bieden met alle prachtige dieren met bijzondere verhalen. Voor kinderen is een dagje dierentuin zonder speeltuin echter niet compleet. Het is dan ook de reden dat we bij het ontwerp van de nieuwe speeltuin álle kinderen betrekken. Niet alleen voor jonge en oudere kinderen, maar ook kinderen die door een fysieke beperking aan een rolstoel zijn gebonden. Op die manier hopen we een dagje ZooParc voor iedereen onvergetelijk te maken!"

 

De kinderen kunnen met de rolstoel de speeltuin in via een speciaal pad. Aan dit pad kunnen de kinderen spelen met een telraam en voelwand. Ook zijn er lachspiegels.

 

Verder heeft de speeltuin twee glijbanen, klimnetten, duikelrekken en een dubbele kabelbaan. Naar verwachting wordt de speeltuin begin 2024 verder uitgebreid. Replay Speeltoestellen in Beringe