Nieuwe spectaculaire theaterproductie in Openluchttheater Overloon: “Het Huis 44-24”

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 19:17

Het Openluchttheater Overloon kondigt met veel enthousiasme de komst van de adembenemende theaterbelevenis “Het Huis 44-24” aan.

Deze unieke productie van De Theatermakers brengt op meeslepende wijze de dilemma’s uit 1944, toen het zuiden van ons land werd bevrijd, samen met de uitdagingen van het heden in 2024. Met “Het Huis 44-24” als centraal thema wordt het publiek meegenomen op een fascinerende reis vol dilemma’s door de tijd.

 

In “Het Huis 44-24” wordt een link gelegd tussen het verleden en het heden. Wat speelde zich af in dit bijzondere huis voorafgaand aan de bevrijding in 1944? Wat gebeurt er nu, tachtig jaar later, op deze iconische plek. Door de overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu te onderzoeken, wordt de vraag gesteld of er werkelijk zoveel veranderd is.

 

De theaterbelevenis “Het Huis 44-24” belooft een meeslepend spektakel te worden, waarbij historie en actualiteit naadloos in elkaar overvloeien. Het publiek zal worden verrast door de prachtige decors, indrukwekkende special effects en natuurlijk het talent van de acteurs die het verhaal tot leven brengen. Zowel jong als oud zal worden meegenomen op een reis vol emotie, verwondering en reflectie.

campagnebeeldhethuis44-24-1.jpg

 

Het Openluchttheater Overloon is trots dat deze bijzondere productie van De Theatermakers, die zowel educatief als entertainend is, in Overloon wordt gespeeld. Met “Het Huis 44-24” willen zij het belang van het herdenken en begrijpen van onze geschiedenis benadrukken, terwijl ze tegelijkertijd de uitdagingen van het heden onder de aandacht brengen. Deze theaterbelevenis biedt de perfecte gelegenheid om stil te staan bij de impact van het verleden en na te denken over hoe onze keuzes in het heden de toekomst vormgeven.

 

Mis deze unieke voorstelling niet! “Het Huis 44-24” is te zien in het Openluchttheater Overloon van 14 juni t/m 23 juni 2024. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website www.openluchttheateroverloon.nl of via www.hethuis44-24.nl. Bestel hier uw tickets Wees er snel bij, want de vraag naar tickets is nu al groot.

 

Over het Openluchttheater Overloon

Het openluchttheater is een kleinschalig intiem en mooi, midden in de bossen gelegen, natuur-theater met 400 zitplaatsen.

Het is een uniek openluchttheater, liggend in het park bij het Oorlogsmuseum Overloon, en omringd door vele bomen. Juist dat maakt de akoestiek, de entourage en de gehele beleving bijzonder. Ruik en proef de buitenlucht in het theater met het mooiste plafond van de regio, dat elk kwartier weer anders is. Dankzij de vele vrijwilligers is het voor bezoekers en artiesten mogelijk om tijdens en na de voorstelling gebruik te maken van de horeca. Het openluchttheater is, dankzij een bijzondere en natuurlijke akoestiek, ook heel geschikt voor muziekoptredens. Een theater dat volledig op vrijwilligers draait.

 

 

Over Theatermakers
De Stichting Theatermakers bestaat uit Bas Leenders en Casper Vriens. Bas is, als zoon van een regisseur, opgegroeid met het theatervirus en na een aantal rollen bij de lokale toneelgroep besloot hij om meer achter de schermen van het theater te werken. Bij Theatermakers is Bas producent en ‘regelneef’. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor alle communicatie en promotie van de theaterproducties.

Casper is zelfstandig theatertechnicus en heeft al meer dan 25 jaar ervaring op licht-, geluid- en video-ontwerper. Binnen de Stichting Theatermakers verzorgt Casper uiteraard de techniek en ook de boekhouding en logistiek.

Eerdere theaterproducties van De Theatermakers zijn “Weg uit de Peel” in 2018/2019 met meer dan 10.000 bezoekers en in 2021 “Strijd om de Kathedraal” met meer dan 8.000 bezoekers.

Praktische informatie:
Locatie: Openluchttheater Overloon, Museumpark 1 te Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht).
Speeldata en kaartverkoop: zie onze website www.openlucttheateroverloon.nl