Politie moet taser inzetten bij aanhouding

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 20:05

De politie heeft op de nacht van zondag op maandag ondersteund bij een aanhouding in Overloon. Tijdens de aanhouding werd een taser ingezet om de verdachte te overmeesteren.

Na de aanhouding werd de verdachte gecontroleerd door ambulancepersoneel voordat hij naar het politiebureau werd overgebracht.  Meer details over deze situatie zijn te vinden op de Instagram-pagina van de politie Land van Cuijk."bron: instagram https://www.instagram.com/politie_landvancuijk/ 

 

dit heeft de Woordvoerder van politie tegen over Overloon nieuws verklaart

De verdachte betreft een 27-jarige man uit Arnhem. Hij is in eerste instantie aangehouden voor bezit softdrugs (23.5 gram hash), het niet voldoen aan een vordering tot uitlevering daarvan, en zich niet identificeren. Bij de insluiting bleek de verdachte nog 13 gripzakjes met vermoedelijk MDMA bij zich te hebben. De aanhouding was op de Engelseweg in Overloon.

 

Inzet taser

De inzet van een taser bij een aanhouding is een van de methoden die de politie kan gebruiken om een verdachte te controleren en onder controle te houden, vooral in situaties waarin sprake is van agressie of gevaar voor zowel de verdachte als de omgeving. Zoals gebruikelijk bij dergelijke situaties, beoordeeld door ambulancepersoneel om ervoor te zorgen dat hij geen letsel had opgelopen dat dringende medische aandacht vereiste.

 

De foto hier onder is van instagram politie Land van Cuijk bij het Gemeenschapshuis De Pit