Koninklijke Harmonie Deurne en Fanfare Vriendenkring Overloon geven dubbelconcert in Vlierden

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 19:44

Koninklijke Harmonie Deurne en Fanfare Vriendenkring Overloon geven zondag 19 november samen een concert in MFA ’t Huis in Vlierden. Hierbij wordt ook het stuk Aurora van de Vlierdense componist Eric Swiggers gespeeld, dat een muzikale vertaling is van de Peelrandbreuk.

Dit dubbelconcert is voor het publiek een unieke mogelijkheid om twee orkesten uit het hoogste landelijk amateurniveau, werkelijk op de toppen van hun kunnen te horen en zien spelen.aldus de organisatie van het concert.

Hoogste divisie
De twee orkesten spelen beide in de eerste divisie van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) en staan alle twee vlak voor een concertconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Hierbij mogen de muzikanten ‘bewijzen’ dat zij het nog steeds waard zijn om in de hoogste divisie van de KNMO te spelen.

De werken, die door de KHD op 25 november bij het concertconcours in Veldhoven voor een professionele jury worden gespeeld, zijn dezelfde als die zondag in Vlierden op het programma staan. Dit zijn: David of the White Rock van Philip Sparke, Tales and legends van Etienne Crausaz en El gardín de Hera van José Suner Oriola. De twee laatste zijn dynamische werken, geïnspireerd door middeleeuwse sagen en Griekse Mythologie.

Voor de Koninklijke Harmonie Deurne, die onder leiding staat van Martien Maas, is dit het derde en laatste optreden van een kleine tournee die de KHD maakt op weg naar het concours in Veldhoven.

Peelrandbreuk
De leden van de Deurnese harmonie melden dat het concert een speciale ontmoeting belooft te worden: Wat het concert in Vlierden extra bijzonder maakt, is het muzikale bezoek 

kerstalacartegrenzeloos17-12-2022--46-1-1.jpg

van Fanfare Vriendenkring Overloon onder leiding van Geert Mooren. Heel speciaal is, dat één van de werken die zij zondag en dus ook tijdens het concours ten gehore brengen, een werk is van de Vlierdense componist Eric Swiggers.

Lees meer op bron:https://dmgdeurne.nl/koninklijke-harmonie-deurne-en-fanfare-vriendenkring-overloon-geven-dubbelconcert-in-vlierden/