Flexwoningen voor 120 Oekraïners

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 19:25

OVERLOON | gemeente Land van Cuijk zet zich in voor de aanschaf van flexwoningen van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) om te voorzien in de gemeentelijke opvang van Oekraïners in Overloon.

Op terrein van het voormalig AZC op de Stevensbeekseweg in Overloon worden op korte termijn in ieder geval 48 flexwoningen geplaatst, met als doel het herhuisvesten van zeker 120 Oekraïners. De woningen zijn bestemd voor Oekraïners die nu al op de opvanglocatie in Overloon verblijven. 

Al meer dan anderhalf jaar wordt het oude AZC op de Stevensbeekseweg in Overloon ingezet als gemeentelijke opvang voor Oekraïners (GOO). Aangezien de verwachting is dat de oorlog in Oekraïne niet op korte termijn zal eindigen, zoekt de gemeente naar een duurzame oplossing voor de huisvesting van de Oekraïense bewoners. Het huidige hoofdgebouw op de locatie in Overloon is minder geschikt voor langdurige, meerjarige opvang. Bovendien is er aanzienlijk grootschalig onderhoud nodig. De gemeente heeft daarom besloten over te gaan tot de aanschaf van flexwoningen.

Lees meer Op bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/nieuws/algemeen/215473/flexwoningen-voor-oekraiense-vluchtelingen-in-land-van-cuijk

 

Aanschaf flexwoningen gemeentelijke opvang Oekraïners