Waar hobby en vermaak elkaar raken

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 16:59

Boxmeer. Op maandag 20 november hebben een 12-tal country-line dance dansers een voorstelling gegeven in de Symfonie te Boxmeer. Deze mensen behoren tot de country-line dancegroep van docente Ans Versteegen.

Iedere dinsdag- en woensdagmiddag geeft Ans aan beginners en gevorderden country-line dance lessen in MFC De Pit in Overloon. Zo nu en dan gaan deelnemers uit de diverse groepen optreden in verzorgingshuizen.  Country-line dance is een leuke manier om mensen enthousiast te krijgen. Het is leuk om te doen en zeker ook leuk om naar te kijken. Verzorgingshuizen doen hun best om een programma aan te bieden waar bewoners veel plezier aan beleven.

Op Verzoek

Op de uitnodiging om in de Symfonie op te treden wordt door de dansgroep van Ans positief gereageerd. Deze middag bestaat de groep uit 12 mensen en Ans Versteegen zorgt voor de muziek. Om half 3 kunnen de voetjes op de dansvloer. Het zijn gevorderde dansers die op de verschillende liedjes diverse danspassen maken zonder fouten te maken. Ook wordt er vanuit een cirkel gedanst met een zeer aansprekende melodie en dat vonden de bewoners geweldig. 

Aan het einde van het optreden vraagt Ans Versteegen de bewoners om mee te doen. In beginsel denk je, dat wordt niets met al die mensen met rolstoel en/of rollator. Maar tezamen met medewerkers, vrijwilligers en dansers gaan verschillende bewoners de vloer op. Ze nemen plaats in een cirkel en beginnen met oefenpasjes. En Ans heeft de leiding en telt de pasjes op een-twee-drie,4 - een-twee-drie,4 en draaien etc. En dan komt er muziek erbij. Voor de bewoners op de vloer is het geweldig, voor de mensen in het publiek is het reden om mee te klappen. 

Kijkend naar een totaalplaatje van deze middag: Geweldig, Gezellig en zeer, Gewaardeerd. meer informatie vindt u Bron:https://samenboxmeer.nl/berichten/waar-hobby-en-vermaak-elkaar-raken