Prinsenpaar der Huibuuke 2024: Prins Rick I & Prinses Karlijn!

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 10:23

Op zaterdag 11 november was het weer zover: Vör de kerk op ’t Plein. Op een overwegend droog 14 Oktoberplein vierden ruim 3500 feestelijk uitgedoste bezoekers de aftrap van de carnaval.

Met name de op ons Dorpsplein aanwezige Huibuuke keken uit naar het moment waarop de Raad van Elf compleet gemaakt zou worden met aansluitend de onthulling van het nieuwe Prinsenpaar.

Rond 14:30 uur nam voorzitter Henk Weerts het woord. Hij presenteerde eerst de vier nieuwe dansmarietjes: Lise Weerts, Linde Hendriks, Maud Peeters en Aukje de Bruijn. Vervolgens werden twee nieuwe raadsleden voorgesteld: Sjoerd van de Rakt en Dirk van Gaal. Daarna volgde een verrassing. Voor het eerst in de Lón- se Carnavalsgeschiedenis werden vrouwelijke raadsleden aangekondigd, namelijk Bo Gommans, Anne Evers en Anouk Ewals.

 

Na deze verrassende onthullingen was het tijd voor de onthulling van het nieuwe Prinsenpaar. Hiervoor werd niemand minder dan André Rieu op het podium gevraagd, die met zijn

kenmerkende wals en begeleid door sierlijke dansparen de onthul- lings-act voordroeg en zo het nieuwe Carnavalspaar (letterlijk) ontmaskerde: Prins Rick I en Prinses Karlijn.

Prins Rick zal worden bijgestaan door zijn persoonlijke adjudant Gijs Arts. Hij presenteerde ook het laatste raadslid om zijn Raad van Elf compleet te maken: Ken Wijenberg, die we een jaartje mogen lenen van CV De Keavers uit Hol- thees-Smakt.

 

Rick van der Kroon is met zijn 27 jaren en als zoon van Kees & Diny van der Kroon een geboren en getogen Huibuuk. Velen zullen hem ook kennen onder zijn voormalige artiestennaam ‘Ricky Corony’, waarmee hij jarenlang als dj op podia in binnen- en buitenland stond. Hij is hier inmiddels mee gestopt om zich te focussen op het familiebedrijf.

Karlijn Reijnen werd 25 jaar geleden geboren in Blub- berdam (Rijkevoort) en groeide op in het Paddenriek (Wanroy). Vijf jaar geleden kwam ze naar Overloon om zich met Rick te settelen.

Ze is werkzaam als verpleegkundige in het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen in Helmond. Karlijn is een echte dierenvriend en laat zich graag vergezellen door trouwe viervoeter Hero.

De gevleugelde uitspraak “Wá motte thuus doên” van Kees van der Kroon, is door Rick als eerbetoon aan zijn vader verwerkt in zijn yell:
Wá motte thuus doên?

Dit jaor gón weej same de hort òp!
Mit Prins Rick en ’t hiële gevolg veuròp, Zette weej de hiële tent òp zien kop!

 

 Bron:http://www.onseigenerf.nl/agenda.html

foto's Vijfde Editie pleinfeest Vör de kerk op ’t plein klik hier