Bouw mee aan een inclusieve speeltuin voor kinderen met en zonder beperkingen!

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 14:13

Lieve mensen zoals jullie wellicht weten of gehoord hebben is het mij weer gelukt om €12.300 binnen te harken voor activiteiten voor in de speeltuin. 2024 zal in het teken staan van volop samenspelen, niemand staat aan de zijlijn maar iedereen hoort erbij.

Samen met mijn team bestaande uit Twan, Marco en Paco gaan wij dit jaar weer knallen. We starten nu langzaam met de voorbereidingen en vanaf maart is de eerste samenspeeldag. Vorig jaar trokken wij honderden bezoekers met en zonder beperking tijdens onze unieke activiteiten.

De missie voor dit jaar is uitdagender dan vorig jaar. We willen niet alleen kinderen met en zonder beperking met elkaar laten samenspelen maar ook de ouders van de kinderen met elkaar verbinden. Hoe kunnen wij de contacten mee helpen verduurzamen? Wij gaan een oudercafe in het leven roepen waar ouders van kinderen met en zonder beperking met elkaar en met ons kunnen meedenken over het succesvol maken van onze samenspeelcultuur. Daarnaast willen wij ook meedenken als een kind met een beperking bij ons een kinderfeest wil organiseren. Wij hebben vrijwilligers en wat financiële mogelijkheden.

Kortom om dit jaar tot een succes te maken zijn wij op zoek naar ouders en kinderen die lokaal speeltuinbendelid willen worden. Wil jij geen lokaal speeltuinbendelid worden maar wil jij mij wel ondersteunen of met mij hardop sparren, neem dan contact met mij op. Ik ben op zoek naar jou.

Ook organisaties die werken met kinderen met een beperking zijn van harte welkom om mee te denken, zodat we samen de wereld een stukje mooier en liefdevoller maar vooral ook speelser kunnen maken. Wij denken niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Om dit te kunnen realiseren hebben wij wel ondersteuning nodig van kinderen/jongeren met een beperking en/of hun ouders/verzorgers/hulpverleners om het zo goed en realistisch mogelijk aan te kunnen pakken.

Wij bedanken alvast Stichting het Gehandicapte Kind en De Speeltuinbende voor de kans die zij ons gunnen en bieden door het toekennen van de aanvraag.

Voor meer info over de speeltuin en alle ontwikkelingen ga naar www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl

 

Met speelse groet,

Renuka de Kunder

0619066949

voor de foto’s en info van de Speeltuin in Overloon klik hier

 

Speeltuin Gewoon Buiten lijkt op het eerste gezicht ‘maar’ een speeltuin. Kijk goed en je ziet dat de speeltuin in Overloon veel meer is. Het is een ontmoetingsplek/speelplek voor kinderen met en zonder beperking. Natuurlijk staan er schommels, maar ook een speciale ouder-kind schommel, een rolstoelvriendelijke zandbak, een rolstoeldraaimolen. Even verderop staan klimrotsen, ook te beklimmen voor kinderen met een beperking, een muziekpaadje en een voor iedereen toegankelijk podium. Sommige speeltoestellen zijn echte innovaties. ‘Mijn droom was een gratis plek waar iedereen welkom is, waar kinderen met en zonder beperking samen spelen, waar het niet gaat om ik-ik-ik en waar niemand buitengesloten wordt’, vertelt Renuka de Kunder, grote kracht achter speeltuin Gewoon Buiten.

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/ of op de website van gewoon Buiten op www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl