onthulling nieuw informatiepaneel MTB-route van Toerklub Overloon

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 13:53

Op zondag 21 januari was een bijzondere mijlpaal bereikt voor de MTB-route van de Toerklub Overloon. De gemeente plaatste een nieuw informatiepaneel als markeringspunt voor het startpunt van de route, waarmee dit initiatief het feestelijke jubileumjaar afsloot en de vaste ATB-route van de Toerklub Overloon verder wilde verbeteren.

De onthulling van dit paneel vond plaats omstreeks 11.30 uur en werd uitgevoerd door wethouder Maarten Jilisen. De liefhebbers en supporters van de MTB-route waren van harte uitgenodigd om dit heuglijke moment mee te maken en bij te dragen aan de feestelijke sfeer.

 

Na een toespraak verrichtte wethouder Jilisen samen met enkele leden van de Toerklub Overloon de officiële onthulling van het informatiepaneel. Het onthulde paneel biedt waardevolle informatie voor mountainbikers, waaronder de route, moeilijkheidsgraad en veiligheidsinstructies.

Ook de markering van de route had zijn beste tijd gehad en is geheel vervangen door kunststof paaltjes. Gemeente Land van Cuijk heeft dit groot onderhoud financieel mogelijk gemaakt, maar Toerklub Overloon heeft met een grote groep vrijwilligers alle 250 palen zelf vervangen en nieuwe lussen aangelegd! De MTB-route Overloon trekt al meer dan tien jaar vele mountainbikers uit Nederland, maar ook uit Duitsland. Wil je de route ook gaan fietsen? Download dan alvast het GPX-bestand: www.toerklub.nl. Vind je een route van 35 km niet lang genoeg: na 15 km ligt een verbinding met de route Venray.

 

De onthulling van het nieuwe informatiepaneel vertegenwoordigt een positieve ontwikkeling voor de mountainbikegemeenschap in Overloon en biedt zowel lokale als bezoekende fietsers de kans om te genieten van de prachtige natuur en uitdagende routes. Wethouder Jilisen sprak zijn vertrouwen uit in de toekomst van de MTB-route en benadrukte het belang van verdere samenwerking tussen de gemeente en lokale verenigingen om sport en recreatie in de regio te blijven bevorderen.

 

 

Tegelijkertijd vond op deze zondag ook de GÉRARD KOCKEN MTB Toertocht plaats in Overloon. De tocht bood deelnemers de mogelijkheid om de prachtige omgeving van Overloon op de mountainbike te verkennen. Het was een dag vol sport, festiviteiten en gemeenschapsgevoel waarbij zowel de onthulling van het nieuwe informatiepaneel als de MTB-toertocht een bruisend onderdeel vormden. Met deze ontwikkelingen wordt de mountainbike scene in Overloon verder gestimuleerd en verrijkt.

 

De Toerklub Overloon heeft niet stilgezeten en heeft de MTB-route uitgebreid met enkele prachtige stukken in de bossen van Overloon. meer info klik hier Deze nieuwe stukken zijn opgenomen in de MTB-tocht. De vrijwilligers hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe stukken van de route in uitstekende staat verkeren. Voor meer informatie over de activiteiten van de Toerklub Overloon kunt u terecht op hun website www.toerklub.nl en op www.facebook.com/toerkluboverloon.