Geen paniekvoetbal bij SSS’18: ‘We zitten pas aan ‘t begin van het doorontwikkelen van dit team’

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 19:13

OVERLOON | Trainer Ron Spruit van SSS’18 is niet te benijden. Zijn elftal staat met nul punten onderaan in de tweede klasse E. Maar van enige wanklank is bij de 45-jarige Venraynaar niets te bespeuren. “Toen ik hier begon, wist ik dat ik niet één, maar meerdere opbouwjaren nodig zou hebben voor deze klus”, constateert Spruit nuchter.

Door Martijn Schwillens

Als één van de eerste clubs in de regio maakte SSS’18 bekend na dit seizoen door te gaan met de hoofdcoach. Wie enkel scorebordjournalistiek beoefent, zou op basis van 0 punten in elf wedstrijden de keuze van TC en bestuur in Overloon kunnen bevreemden. “Ik vind het mooi dat ze al in een vroegtijdig stadium hun vertrouwen uitspraken in het proces dat we van twee kanten zijn aangegaan. De ervaren sterkhouders van het elftal, dat zich vorig jaar op wonderbaarlijke wijze wist te handhaven in de tweede klasse, hadden aangekondigd te gaan stoppen in de zomer. We wisten dus dat er een opbouwjaar en eigenlijk opbouwjaren voor de deur stonden. Feitelijk zitten we nog maar aan het begin van het doorontwikkelen van de selectie”, weet Spruit. “De weerstand is voor deze groep soms gewoon te hoog. In negen wedstrijden zijn we kansloos geweest. Alleen tegen Heeswijk en Olympia hadden we zicht op een resultaat. Op een aantal spelers na heeft niemand in deze groep ervaring met spelen in de tweede klasse. Als van de ‘blijvers’ er dan ook nog drie geblesseerd raken, dan wordt het gewoon heel lastig.”

Elke week moeten we vier of vijf posities anders invullen. Dat gaat ten koste van vastigheden en van het resultaat

Continuïteit
Ontmoedigend zijn de resultaten volgens Spruit niet. “We werken vanuit bepaalde spelprincipes en borduren op de trainingen voort op de zaken die tijdens wedstrijden wél goed gaan”, legt de Limburger uit. Op trainingen zoeken we het plezier op. Lees meer op bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/sport/voetbal/218373/geen-paniekvoetbal-bij-sss18-we-zitten-pas-aan-t-begin-van-he

SSS’18 nog dieper in de rode cijfers

28 jan. 2024 18:18

SSS’18 heeft ook van Rhode verloren. De 5-0 nederlaag op eigen veld van zondagmiddag was voor de voetballers uit Overloon de elfde nederlaag in elf wedstrijden.

Lees meer »