Na meer dan vijftig jaar nemen die van Gerrits afscheid van de Carnavalsoptocht

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 16:09

Die van Gerrits loopt al vanaf 1972 tot en met 2024  mee in de Carnavalsoptocht in Overloon, maar dit jaar voor de laatste keer. Weej loëpe dit jaor vur de latste kier mit. Mar we zien mekaar nog wel ien de Pit!

Sinds 1972 is die van Gerrits een onmisbaar onderdeel van de Carnavalsoptocht in Overloon. Al meer dan vijftig jaar hebben zij met hun deelname aan deze kleurrijke festiviteit deel uitgemaakt van de lokale traditie. Het begon als een bescheiden deelname, maar door de jaren heen is het uitgegroeid tot een welbekend en geliefd schouwspel dat niet meer weg te denken is uit de jaarlijkse optocht. Echter, na meer dan vijftig jaar van deelname hebben die van Gerrits besloten dat dit jaar de laatste keer zal zijn dat zij deelnemen aan de carnavalsoptocht. Van generatie op generatie hebben die van Gerrits met trots en enthousiasme deelgenomen aan de optocht, waarbij zij elk jaar weer nieuwe en opvallende thema's bedachten en prachtige creaties ten tonele brachten. Met de kleurrijke kostuums, wist de die van Gerrits telkens opnieuw te verrassen en het publiek te vermaken.

Die van Gerrits blijft een belangrijk onderdeel van de Loonse Carnavalsoptocht en belichaamt de geest en vreugde van deze feestelijke gelegenheid. Hun langdurige betrokkenheid en passie voor carnaval hebben ongetwijfeld een blijvende indruk achtergelaten op de harten en geesten van velen, en zullen nog vele jaren voortduren als een stralend voorbeeld van de ware betekenis van dit feestelijke evenement. Kijk meer foto’s van de van gerrits op https://www.facebook.com/dievangerrits/