weekoverzicht

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 12:29

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Kleurrijke Carnavalsoptocht brengt Vreugde en Gezelligheid

11 feb. 2024 19:24

Op zondagmiddag op 11 februari 2024 bracht de vrolijke carnavalsoptocht een golf van kleur en vreugde door de straten van Overloon.

Lees meer »

 

Rebelse puber op weg naar carnavalsoptocht

11 feb. 2024 18:51

Een rebelse Limburgse puber zag zijn kans schoon, om 'verkleed' als bever de carnavalsoptocht in overloon te gaan bijwonen.

Lees meer »

 

Geslaagde eerste editie van Hui-buute

11 feb. 2024 10:28

Op zaterdag 10 februari 2024 vond de eerste editie van Hui-buute plaats, georganiseerd door de Carnavalsvereniging Huibuuke. op het 14 Oktoberplein werd overspoeld door een menigte die zich verzamelde voor een onvergetelijke middag vol plezier en gezelligheid. Mensen van alle leeftijden kwamen samen, gehuld in kleurrijke en feestelijke carnavalskostuums, waardoor er een prachtig schouwspel van kleur en vreugde ontstond.

Lees meer »

 

HUI-BUUTE Vör de pit ien Loën

10 feb. 2024 18:44

Overloon Op zaterdag 10 februari 2024 vond HUI-BUUTE eindelijk zijn primeur in Loën! Gelegen in de charmante omgeving van het  Oktoberplein, tussen de Pit en bakker Degen, bood deze locatie het perfecte decor voor een fantastische middag vol plezier en Gezelligheid.

Lees meer »

 

Kindcentrum 't Loont viert Carnaval met kleurrijke carnavalsoptocht

9 feb. 2024 13:35

OVERLOON – 9 februari is er weer carnaval gevierd op Kindcentrum ’t Loont (basisschool) ook ‘Stichting de huibuuke komt een bezoek brengen! De kinderen komen allemaal verkleed naar school en gaan flink hossen en feesten in het Gemeenschapshuis De Pit met de eigen schoolprins en prinses. Ook was er een heuse carnavalsoptocht trekken door de straten, rond de school van Overloon.

Lees meer »

 

'Carneval vierde same ien Loën, want wá motte thuus doên’!

8 feb. 2024 20:01

Carnaval staat alweer bijna voor de deur, dat betekent dat het feestgedruis binnenkort weer losbarst in Huibuukeland! Om ervoor te zorgen dat je geen enkel hoogtepunt van dit festijn mist, hebben we hier alle informatie voor je verzameld. Je vindt hier alle punten die je tijdens carnaval niet mag missen. Dus haal je vrienden bij elkaar en bereid je voor op een onvergetelijke tijd vol plezier en festiviteiten. We kunnen niet wachten om samen met jullie carnaval te vieren!

Lees meer »

 

Kermis in het Land van Cuijk

8 feb. 2024

In mei 2023 is het nieuwe kermisbeleid vastgesteld voor de gemeente Land van Cuijk. In dit nieuwe beleid zijn drie mogelijke vormen benoemd voor het organiseren van een kermis. Iedere kern heeft de keuze om zelf een kermis te organiseren, een kermis te laten organiseren in opdracht van de gemeente of geen kermis te organiseren. In 2024 wordt uitvoering gegeven aan dit beleid.

Lees meer »

 

Familieopstellingen Helder in verbinding

7 feb. 2024 20:08

Familieopstellingen is een manier om zicht te krijgen op jouw eigen plek binnen een systeem (gezin van herkomst, relaties, werk, Ed).

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

6 feb. 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Mogelijkheid om te reageren op de plannen Ruimte voor defensie

6 feb. 2024

Het Ministerie van Defensie zoekt ruimte in Nederland, bijvoorbeeld om te oefenen en vliegen. Vliegbasis De Peel en vliegbasis Volkel zijn ook in beeld als locatie. Om de plannen uit te voeren, doorloopt Defensie een lange procedure.

Lees meer »

 

Help je mee? Dien je bezwaar in tegen de Peel!

5 feb. 2024 21:03

Vind jij ook dat de Peel in de toekomst geen militair vliegveld moet worden met alle gevolgen van dien? Help ons mee en dien ook jouw bezwaar in! Hoe meer bezwaar we maken, hoe meer kans we maken dat het luchtruim boven ons rustig blijft.

Lees meer »

 

De stunt

5 feb. 2024 20:40

Tijdens de drukbezochte receptie van Prins Rick I is de 'Stunt 2024' onthuld.De stunt is een ludieke manier om een iets aan te kaarten aan het grote publiek wat wij, als Stichting de Huibuuke, in ons dorp voor verbetering vatbaar vinden.

Lees meer »

 

SSS’18 knokt zich terug tegen Heeswijk

5 feb. 2024 19:19

OVERLOON | Zelden zijn ze zo blij geweest met één punt bij SSS’18. Door het 2-2 gelijkspel tegen Heeswijk is het van de hatelijke nul punten af. 

Lees meer »