Elftallen samenstellen steeds lastiger, voetbalclubs denken aan samenwerken

Gepubliceerd op 17 februari 2024 om 19:45

Om jeugdvoetballers plezier in voetbal te laten houden, denken de voetbalverenigingen SSS’18 uit Overloon, Excellent uit Oploo en Westerbeekse Boys uit Westerbeek erover in de toekomst te gaan samenwerken. Mogelijk dat ook voetbalvereniging Holthees-Smakt zich hierbij aansluit.

Door Joost Ariaans 15-02-24

SSS’18 ziet aankomen dat straks lang niet alle voetballers in hun leeftijdsklasse of qua niveau in teams kunnen worden ingedeeld. In een elftal kunnen dan grote verschillen ontstaan in leeftijden van spelers of in voetbalvaardigheden. Gevolg zal zijn dat spelers het plezier in voetbal verliezen. Of dat er geen teams met voldoende voetballers kunnen worden samengesteld.

Allemaal dezelfde problemen

Volgens Stan van Raaij, jeugdvoorzitter van SSS’18, verkeert alles nog in een pril stadium. Al kwamen de verenigingen de afgelopen jaren vaker bij elkaar om te brainstormen over de toekomst. Om van elkaar te leren of om te kijken hoe de verenigingen elkaar kunnen versterken. Ze zien het belang van samenwerking in, maar op welke manier die vorm krijgt, staat nog niet vast. We zitten bijna allemaal met dezelfde problemen. Lees meer op bron:https://www.ed.nl/brabant/elftallen-samenstellen-steeds-lastiger-voetbalclubs-denken-aan-samenwerken