Een ontmoeting met Toon en Netty Hendriks: Een bijzondere verzameling in Brabants Buske

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 13:24

In het Brabant Overloon wonen Toon en Netty Hendriks, een echtpaar met een fascinerend verhaal en schat aan bijzondere verzamelen. Toon, een aimabele man met een passie voor geschiedenis en verzamelen, heeft door de jaren heen een schat aan unieke items verzameld in zijn schuur.

Van een fotoarchief van het Koninklijk Bezoek aan Philips in 1951 tot antieke meubels, gereedschappen, en diverse huishoudelijke artikelen, Toon's verzameling is werkelijk divers en indrukwekkend.

 

Op zaterdagmiddag 17 februari arriveert 't Brabants Buske in overloon op de Loonse Hei, klaar om de bijzondere collectie en de verhalen van Toon en Netty vast te leggen. 't Brabants Buske, een charmante bus die wekelijks door de provincie rijdt op zoek naar interessante gebeurtenissen en ontroerende ontmoetingen, is gewijd aan het delen van unieke verhalen met het publiek. Het is een bron van verrassingen, ontroering en humor, en staat open voor tips van het publiek over welke verhalen en gebeurtenissen ze moeten verkennen.

schermafbeelding2024-02-18om121310.png

 

Terwijl de zon langzaam ondergaat, delen Toon en Netty hun levensverhaal en de geschiedenis achter hun unieke verzameling met het team van 't Brabants Buske. De camera's rollen terwijl Toon met trots vertelt over zijn geliefde collectie en de vele herinneringen die ermee verbonden zijn. De bezoekers kunnen genieten van een fascinerende kijk in het leven van dit unieke paar, en van de verbazingwekkende diversiteit van Toon's schat aan verzamelobjecten.

 

De ontmoeting tussen 't Brabants Buske en Toon en Netty Hendriks in Loonse Hei belichaamt de essentie van de missie van 't Brabants Buske: het vastleggen en delen van boeiende verhalen, die anders misschien verborgen zouden blijven. De gedeelde momenten resulteren in een hartverwarmende uitzending die de kijkers zal inspireren en ontroeren.

schermafbeelding2024-02-18om120540.png

 

Met een schat aan nieuwe verhalen en herinneringen vertrekt 't Brabants Buske uit overloon bij deLoonse Hei, klaar om de volgende bijzondere ontmoeting of evenement in Brabant te ontdekken.meer informatie over het Brabants Buske op https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/3106618/Brabants-Buske. Facebook https://www.facebook.com/brabantsbuske

 

Bekijk hier het fragment van Toon en Netty Hendriks 

Lees ook leegverkoop Loonse Hei

Toon en Netty hebben een overvloed aan spullen die ze niet langer willen bewaren. Daarom hebben ze besloten om deze spullen voor 'n klein- middel bedrag aan te bieden, zodat anderen ervan kunnen genieten.

Klik hier op en Lees meer »

 

Lees ook Verzamelaar Toon wil poppen en deegmolens kwijt: 'Alles heeft een verhaal'

Met een verrassende vitaliteit gooit Toon Hendriks uit Overloon zijn de deur naar de schuur van zijn boerderij open. Rekken vol met kleding, een hele kast vol met poppen, weegschalen, deegmolens en zelfs het complete meubilair van de plaatselijke pastorie staan in de schuur, overal waar je kijkt staan spullen. 

Klik hier op en Lees meer »