Publieksprijswinnaar boek Vlinderkind

Gepubliceerd op 6 maart 2024 om 19:24

Het boek ‘Vlinderkind’ is één van de winnaars van de publieksprijs van het felbegeerde BoekGoud. Marjolein Bindels, woonachtig in Overloon, won de publieksprijs in het genre ‘Rouwverwerking’.

4 maart 2024 - Marjolein Bindels werd door het lezend publiek verkozen tot genrewinnaar met het boek ‘Vlinderkind - Hoe wij omgaan met het verlies van ons kind’. Ruim tienduizend enthousiaste lezers bepaalden wat hun meest favoriete boeken van 2023 waren. Een zeer knappe prestatie van Marjolein in een druk bezet deelnemersveld.

De auteur maakt nu nog kans op de overall-publieksprijs en daarmee een geldbedrag van €750,-. Van 6 tot 13 maart 12:00 kan er nog gestemd worden op ‘Vlinderkind’ via www.boekgoud.nl/stemmen/15080.

Sinds 2012 wordt de schrijversprijs BoekGoud (voor veelal debuterende auteurs) als tegenhanger van het Boekenbal (voor gevestigde namen) georganiseerd door Uitgeverij Boekscout. BoekGoud is een aanmoediging om jouw verhaal met anderen te delen. De bekendmaking van de overallwinnaar is tijdens een feestelijke uitreiking op 22 maart, dit is de laatste vrijdag van de Boekenweek. Een week die in het leven geroepen is om aandacht te besteden aan het rijke boekenaanbod dat het desbetreffende jaar is uitgegeven.

Samenvatting boek
Omgaan met het verlies van je kind doet ieder op zijn of haar manier. In dit boek wil ik je meenemen naar wat wij hebben doorgemaakt met het verlies van onze dochter Ilvy, die tijdens de bevalling is overleden. Maar daarbij wil ik ook graag informatie geven. Bijvoorbeeld over wat je wel en niet kunt doen of zeggen tegen ouders die een kindje hebben verloren. Want als je een kind verliest, maak je iets mee waar veel mensen niet mee geconfronteerd (willen) worden. Het is voor veel mensen beangstigend en ze weten gewoon niet hoe ze er mee om moeten gaan.

Over de auteur
Marjolein Bindels is opgegroeid in een liefdevol en hecht gezin, waarin alles bespreekbaar is. Ze woont samen met haar partner Sebas in Overloon. Ze is mama van drie prachtige kinderen waarvan één in de hemel is. Ze is altijd al creatief geweest en heeft veel gedichten geschreven. Het verlies van haar dochter heeft haar aangezet tot het schrijven van dit bijzondere boek.

Achtergrond publieksprijs
Alle boeken die in 2023 werden uitgegeven door uitgeverij Boekscout maakten kans op de publieksprijs. De publieksstemming vindt plaats via een online stemsysteem waarbij lezers naast hun stem een onderbouwd oordeel achter moesten laten waarom dit boek de publieksprijs zou verdienen. Om meegeteld te worden in de uitslag moeten de stemmen bevestigd zijn en worden ze daarnaast op vele variabelen gecontroleerd om de verkiezing eerlijk te laten verlopen.

De publieksprijs is opgesplitst in twee ronden. Het boek Vlinderkind’ is een van de 22 genrewinnaars en maakt kans op de overalltitel. In de tweede ronde, die woensdag 6 maart om 12:00 uur van start is gegaan, strijden de genrewinnaars om overall publiekswinnaar te worden. Bekijk alle genrewinnaars op: https://boekgoud.nl/editie2023.

Over Boekscout
Uitgeverij Boekscout wil met de prijs auteurs stimuleren om met hun schrijftalent aan de slag te gaan. “Deze prijzen gelden echt als de bevestiging voor het harde werk van de auteur, aldus Erwin de Haan, directeur van Uitgeverij Boekscout. “Ik ben trots dat wij zo veel verhalen het podium mogen geven dat ze verdienen. Wij laten hierbij onze onbevangenheid niet inperken door welk genre dan ook. Dus of het werk nu een roman, biografie, dichtbundel, prentenboek, chicklit of welk genre dan ook betreft, het wordt van harte welkom geheten.”