Vermist in Overloon - Witte Herdershond Layka heeft dringend jullie hulp nodig!

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 22:17

OMGEVING HELDERSE DUINEN - SIBERIE ** VREDEPEELWEG

Update: Op op 9 maart kwam er goed nieuws voor de eigenaar van de witte herdershond Layka, die vermist was. Na een intensieve zoektocht is Layka gelukkig weer terecht. De eigenaar en vele behulpzame mensen hebben samengewerkt om Layka te vinden, en hun inspanningen hebben dus tot een positief resultaat geleid.

 

De hereniging van Layka en haar eigenaar is een opluchting voor iedereen die betrokken was bij de zoektocht. Het toont de kracht van gemeenschap en samenwerking, evenals de hoop die we kunnen behouden in moeilijke tijden. Dit voorval herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om solidair te zijn en elkaar te steunen, vooral wanneer huisdieren vermist raken.

 

Layka's terugkeer laat zien dat verloren huisdieren kunnen worden herenigd met hun eigenaars dankzij de inzet en vastberadenheid van mensen. Deze gebeurtenis zal zeker de harten verwarmen van degenen die betrokken waren bij de zoektocht en dierenliefhebbers. Het is een herinnering aan het feit dat er altijd hoop is, zelfs in ogenschijnlijk hopeloze situaties.

WIE HELPT ER MEE ZOEKEN? ** VERMIST IN OVERLOON ** LAYKA **

Update 08-03: vanmiddag met 2 speurhonden gezocht en met drône die door speciale piloot - met toestemming van de verkeersleiding Volkel - in dit gebied mocht vliegen. Maar helaas nog geen resultaat.

Mogelijk is haar tuigje met riem en lint losgeschoten en kan ze al in Venray, achter bungalowpark de Vers of waar dan ook zitten.

In volle snelheid achter de herten aan kan ze 8 km hebben afgelegd in 20 min. tijd.

Blijf mee uitkijken naar deze witte herder die goed benaderbaar is, maar onvoorsoelbaar kan reageren op andere honden. Ze kan lang overleven in de natuur met al het water wat er nog ligt!

Morgen gaan we verder zoeken maar ook verder weg. (Eigenlijk moet het hele gebied systematisch worden uitgekamd).

Op 7 maart is de witte herdershond Layka in volle snelheid achter een ree aangegaan richting het bos. Ze is uitgerust met een lang touw aan haar halsband en een normale riem aan haar tuigje. We vermoeden dat de lange lijn/touw ergens achter is blijven haken, waardoor ze niet terug naar huis kan keren.

 

Het baasje van Layka heeft alles in het werk gesteld om haar te vinden. Ze heeft de boswachter en de dierenbescherming ingelicht. Layka is gechipt, wat haar identificeerbaar maakt.

 

Mocht je Layka zien, neem dan alsjeblieft contact met ons op via 06-31151827. Elke aanwijzing kan helpen om Layka veilig thuis te brengen. Bedankt voor je hulp.

Bron: facebook. Vermist/Gevonden Overloon e.o.