Tien man SSS'18 beginnen 2016 met winst op Wittenhorst

Gepubliceerd op 25 januari 2016 om 20:07

(achieffoto)

OVERLOON | SSS'18 is het nieuwe jaar begonnen met een belangrijke overwinning op Wittenhorst. De mannen van coach Ales Jurcik stonden lang met tien man, maar knokten zich in Overloon op karakter naar een 3-2 winstpartij.

Nadat Koen Voesten vroeg voor 1-0 had gezorgd, moest Wout Janssen met rood naar de kant wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Ondanks de numerieke minderheid denderde SSS door en via Bart Beckers (eenmaal op aangeven van Frits Lucassen en één keer via een vrije trap) stond de thuisploeg kort na rust op een 3-0 voorsprong. Wittenhorst kwam toevallig op 3-1 en na een fout van doelman Kevin van de Berg (3-2) werd het nog vrezen voor de Overloonse aanhang. In het laatste half uur bleef SSS'18 echter overeind en werden drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie.lees meer bron: www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/85145/tien-man-sss-18-beginnen-2016-met-winst-op-wittenhorst

SSS'18 schrijft in de 1e wedstrijd na de winterstop er 3 punten bij.

Zowel SSS’18 als Wittenhorst hebben in de winterstop enkele leuke oefenduels afgewerkt. Hiermee werd voor beide ploegen de basis gelegd om een optimale competitie start met vertrouwen tegemoet te zien. In de eerste minuten van de partij kreeg men de indruk dat er met een afwachtende houding gespeeld zou worden, echter niets is minder waar. Al na 8 minuten was het raak. Frits Lucassen slalomde door de Wittenhorst verdediging en kon niet afwerken maar de terugspringende bal werd door Koen Voesten doeltreffend afgerond. Stand 1 – 0. Even later was het Koen Verlinden die zijn schot net langs zag gaan. In deze periode was het SSS’18 welke zich de meeste kansen wist te creëren. Omstreeks de 20e minuut maakte Wout Janssen een overtreding waarvoor de scheidsrechter de rode kaart trok dus moest SSS’18 met 10 man verder. Ondanks deze tegenvaller wisten de geel zwarten wederom te scoren. Opnieuw slalomde Frits Lucassen door de Wittenhorst verdediging en bracht Bart Beckers in een ideale positie om te scoren. Bart bedacht zich geen moment en dat betekende 2 – 0 en dat was tevens de ruststand. In de 2e helft nam Wittenhorst het initiatief. Immers SSS’18 stond met 10 man lees meer op bron: www.sss18.nlwww.sss18.nl