Avanti’31 kent weinig problemen tegen SSS’18

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 19:17

Avanti’31 boekte zondagmiddag een ruime 5-0 overwinning tegen SSS’18 uit Overloon. Door deze overwinning klimt Avanti’31 naar de vierde plaats in de competitie. De doelpunten kwamen op naam van Ties van Heertum, Luc vd Hurk en Jim Tuunter voor de rust en opnieuw Ties van Heertum en Roel Kappen in de tweede helft.

Negatief was dat scheidsrechter Manichand drie terechte, maar volstrekt onnodige gele kaarten moest trekken. Door de overwinning klimt Avanti’31 weer een stukje op de ranglijst. Het is wel zo dat het verschil tussen de nummer vier, dat is Avanti’31 en de nummers negen en tien, en dat zijn nacompetitieplaatsen, maar vier punten is. Belangrijk dus om de komende wedstrijden aan de goede kant van de score te blijven.

Avanti’31 had in de eerste helft een kwartiertje nodig om op stoom te komen. In de 16e minuut gaf Roel kappen een puike pass op Ties van Heertum die de bal strak langs doelman Sjoerd Cornelissen schoot. Negen minuten later was het Jip Schippers die zijn inzet door de Overloonse keeper gekeerd zag worden, de terugkomende bal werd vervolgens door Luc vd Hurk ingeschoten, stand 2-0. Vlak voor rust bracht Jim Tuunter na een goede individuele actie via de binnenkant van de paal de 3-0 ruststand op het scorebord.