Mama, waar komt de melk vandaan?

Gepubliceerd op 16 maart 2024 om 08:57

Wat doe je 2de Paasdag als je niet van de woonboulevard, kunst, of braderieën houdt? Nou, wat te denken van een dagje beleving op het melkveebedrijf van de familie Alders aan de Rieterdreef 3 in Overloon. Deze melkveehouderij zet op 2de Paasdag (1 april) tussen 11:00 en 17:00 uur haar deuren wagenwijd open.

Onder het motto ‘mama, waar komt de melk vandaan?’ krijg je een kijkje in de keuken,Met koeien en kalfjes als favoriete knuffelbeest. Bezoekers zijn welkom om door de stallen te dwalen met melkvee, jongvee en de pasgeboren knuffelkalfjes. Langs de melkdraaimolen en een route vol wist je datjes – ‘wist je dat een koe wel 100.000 kilo melk kan produceren tijdens haar leven’ – wat ze eten en hoe de producten van deze koeien smaken.

toetjesproeverij-2.jpg

 

Deze werkende commerciële boerderij zal voor één dag omgetoverd worden tot een ware belevingsboerderij. Knuffelen met kalfjes, kalfjes eten geven, traptractor race en nog veel meer, een middag vol ruiken en proeven. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht met eten en drinken. Stel je vragen aan de boer of boerin en krijg antwoord op de vraag of die rode koe echt chocolademelk produceert. Kortom, een dag voor het hele gezin waarna iedereen kan zeggen waar de melk vandaan komt. Entree tot de open dag is gratis. De opbrengsten van de dag zullen volledig geschonken worden aan Big Challenge (KWF).

Bijgaande foto’s betreft een beeld van een toetjes proeverij en een kindje dat een kalfje eten geeft (Fotograaf, Alders Overloon).

https://familiealders.com/

https://www.facebook.com/aldersoverloon

 

Lees ook DorpsFestival Overloon

Het “TEAM BIG Challenge 11- BUITENGEWOON Overloon” is druk met de voorbereiding voor een bijzondere Lónse dag die u niet mag missen. Via een fietsroute naar de OPEN DAG bij Overloonse (agrarische en niet agrarische) bedrijven en daar een kijkje in hun “keuken” te kunnen nemen. Met als centrale thema “duurzaamheid”. Mogelijk komt er nog een thema-plein voor geïnteresseerde ondernemers (b.v. Wellness, Overloners die hun bedrijf willen promoten enz. enz.). Verder wordt gewerkt aan een rommelmarkt. Tijdens deze dag komen de kinderen ruim aan bod, d.m.v. een puzzeltocht en activiteiten op de bedrijven.meer informatie over DorpsFestival Overloon klik hier