DorpsFestival Overloon

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 19:53

 DorpsFestival Overloon: Een Dag vol Vermaak en activiteiten ten behoeve van de Alpe d'HuZes

Op tweede paasdag, maandag 1 april, was Overloon het toneel van een bruisend dorpsfestival, georganiseerd door het Team BIG Challenge 11 BUITENGEWOON Overloon. Het festival bood een divers programma met een viering, een vlooienmarkt, een open bedrijven route, een loterij en de verkoop van diverse producten.

Open dag bedrijven Klik hier voor meer foto’s

 

Op 1 april, 2 Paasdag, heeft het Dorpsestival Overloon een programma samengesteld voor alle dorpsbewoners bezoekers. Het beginnen om 10.00 uur met een openluchtviering bij ’t Helder, Helderseweg 31. (Vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden is er besloten om de viering binnen te houden. Ondanks deze verandering hopen wij dat jullie alsnog in staat zullen zijn om aanwezig te zijn en deel te nemen aan deze bijzondere gelegenheid) Vervolgens is er van 11.00 tot 14.30 uur een vlooienmarkt op dezelfde locatie, waar bezoekers van 12 jaar en ouder € 2,00 entree betalen. Tijdens het festival is er ook de mogelijkheid om de OPEN BEDRIJVEN-route te volgen, per fiets of auto, waar extra aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. Kinderen kunnen ook deelnemen aan activiteiten zoals het zoeken naar puzzel letters. Het festival wordt afgesloten met een bijeenkomst op Ontmoetingspunt ’t Helder van 17.00 tot 20.00 uur, waar live muziek,

 

Tijdens het  DorpsFestival kan het weer een grote rol spelen in de planning van de festiviteiten. Om ervoor te zorgen dat bezoekers altijd kunnen genieten van de geplande activiteiten, is het soms nodig om enkele van deze buitenactiviteiten te verplaatsen naar een gezellige binnenruimte op de locatie.

Door enkele activiteiten naar binnen te verplaatsen, kan het festival zijn diverse programma behouden en ervoor zorgen dat bezoekers nog steeds een geweldige tijd hebben. Een gezellige binnenruimte op de locatie biedt een uitstekende alternatieve locatie voor buitenevenementen.

De flexibiliteit van het DorpsFestival om activiteiten aan te passen aan de weersomstandigheden zorgt ervoor dat bezoekers kunnen blijven genieten van alles wat het festival te bieden heeft, ongeacht wat Moeder Natuur besluit te doen.

Via een fietsroute naar de OPEN DAG bij Overloonse (agrarische en niet agrarische) bedrijven en daar een kijkje in hun “keuken” te kunnen nemen.(meer info Onderaan de website)

 

Met als centrale thema “duurzaamheid”. Mogelijk komt er nog een thema-plein voor geïnteresseerde ondernemers (b.v. Wellness, Overloners die hun bedrijf willen promoten enz. enz.). Verder wordt gewerkt aan een rommelmarkt. Tijdens deze dag komen de kinderen ruim aan bod, d.m.v. een puzzeltocht en activiteiten op de bedrijven.

Het DorpsFestival in Overloon zoekt nog verkoopbare spullen voor de vlooienmarkt, met uitzondering van meubels. Spullen kunnen worden ingeleverd op zaterdag 30 maart van 10 tot 12.00 uur op het kerkplein. Voor bijzondere spullen of vragen kunt u contact opnemen via 06-53516213 of 06-15004357. Dit initiatief wordt gesteund door het BIG Challenge 11 team BUITENGEWOON Overloon.

 

Alles voor het goede doel KWF-kankerfonds. Voor mensen die medewerking willen geven, of een bijdrage willen doen, stuur een mail aan dorpsfestival@gmail.com. Of maak een foto van bijgevoegde QR-code. Onderaan de website

 

Worstenbroodjes-actie

Met medewerking van Slager Centen en Bakker Degen kunnen we u ambachtelijke worstenbroodjes voor het goede doel aanbieden. Bestelling kunt u doorgeven via de app op tel. Nr. 0615-004357 van Caroline van Lankveld. Zolang de voorraad bij bakker Degen strekt.

 

Samen

Samen kunnen we levens veranderen en een blijvend verschil maken voor degenen die getroffen worden door deze ingrijpende ziekte. In deze uitdagende tocht is elke bijdrage, groot of klein, een stap dichter bij het verwezenlijken van deze missie.

In de strijd tegen kanker is solidariteit een krachtig wapen. Met vastberadenheid en teamgeest bundelt Overloon zijn krachten voor deelname aan Alpe d’HuZes 2024 

BIG Challenge 11 - BUITENGEWOON Overloon namens Agri- en Foodsector.

Team BIG Challenge 11 BUITENGEWOON Overloon.

Deelnemers: Jos Franken, Conny Kuenen, Eric Verbruggen, Caroline van Lankveld,

Doret Derks, Willy Verberk, Jeannette Cremers en Carlijn Straver.

 

Voor meer persoonlijke info van onze deelnemers of een donatie voor het goede doel, maak via uw camera een foto van de QR-code. Of kijk op de websites www.opgevenisgeenoptie.nl, en zoek uw deelnemer. Of www.bigchallenge.eu.

DorpsFestival Overloon 2de Paasdag, 1 april 2024

DorpsFestival Overloon maandag 1 april van 10.00 tot 20.00 uur.

Bij slecht weer gaat het evenement wel door.

Lotenverkoop vanaf 6 maart via:
Teamleden BUITENGEWOON Overloon of bij
DA Overloon, Plus Verbeeten Overloon.  

Prijs: 1 lot voor € 5.
3 loten voor € 10.
Er is een mooi gevulde prijzenpot.

Teamleden:

Jos Franken - Conny Kuenen - Eric Verbruggen - Caroline van Lankveld - Doret Derks -  Willy Verberk - Jeannette Cremers - Carlijn Straver

Indeling dag:

 • We starten de dag om 10.00 uur met een openluchtmis in het Openluchttheater (in het oorlogsmuseum)geleid door pastoor Jos Hermans
 • Van 11 tot 15.00 uur Vlooienmarkt 
         in ’t Helder, entree € 2.00
 • Van 11 tot 17.00 uur
        DEELNEMENDE  BEDRIJVEN aan de Open Dag,

voor kinderen letters zoeken voor slagzin en ander kindervermaak.

 • 11 tot 20.00 uur in ’t Helder, kindervermaak, Alpe d’HuZes en BIG Challenge stand, virtueel fietsen en wandelen zoals op de Alpe d’Huez, foodtrucks, live muziek van

        15.00 tot 17.00 uur 
        Band Bokkebloazers uit Dinther, van
        17 tot 20.00 uur Renewal Band uit Overloon,

        loterij, uitslag na 18.00 uur, uitslag slagzin, enz

 DEELNEMENDE BEDRIJVEN

 1. Helderseweg 31,Ontmoetingspunt ’t Helder, Pieter en Annemie van den Munckhof, Ruimte voor uw ideeën.
 2. Museumpark 1,Oorlogsmuseum, fietsen door het museum via de fietsbrug en via een route door het park.
 3.     Rieterdreef 3a: Rundveebedrijf Alders V.O.F. Familie Alders  zet zich in voor Big Challenge. Beleef hoe bijzonder de wereld van melk is. Kom ruiken, proeven, kalfjes knuffelen en nog veel meer. Ga op zoek naar het antwoord op de vraag: Mamma, waar komt melk vandaan?
  Te gast:   Dierenartsenpraktijk Boxmeer,  
  Bonn Bronboringen,  CRV,  Abemec Oploo,  Agra Service Nabuurs.
 4.     Oploseweg 13:De Klef Zuivel, Karlijn, Joris en Sandra Cremers, is een zuivelboerderij die de melk van hun eigen koeien verwerkt tot heerlijke zuivelproducten. Wij vinden het belangrijk om de keten van melk tot consument zo kort mogelijk te houden. Daarnaast vinden wij het belangrijk om duurzaam de producten te verwerken. 
  Te gast: Dier-fysiotherapie Emma richt zich voornamelijk op fysiotherapie voor paarden en honden. Daarnaast is Emma in het bezit van een highpower laser. Een pijnloze behandelmethode effectief voor o.a. wondgenezing en andere verschillende fysieke klachten. Wil jij hier meer over weten? Kom langs. Wil jij weten of jou hond fysiek lekker in zijn vel zit? Om het goeie doel op weg te helpen wordt er voor €5,- een fysiotherapeutische check-up van je hond gegeven.
 5.     de Oude Molen 2, BoWit by Van Ansem Derks Fourage BV. Hooi en stro klein verpakking. Alle soorten stro, hooi, graszaadhooi, vlas, houtkrullen en zaagsels voor knaagdieren.
  Naast onze klein-verpakkingen welke wij bij BoWit maken zitten wij op deze locatie ook gevestigd met Van Ansem Derks Fourage BV.

Met Van Ansem-Derks leveren wij ruwvoer en strooisels voor de paardensport, veehouderij en particulieren.

 1.     de Oude Molen,Hovenier Dennis Gruijters, 'Een veelzijdig Hoveniersbedrijf in het ontwerpen tot complete aanleg en onderhoud van tuinen. Een bedrijf die mee denkt met de klant voor de juiste zorg van de tuin. Ook de uitgebreide plantenkennis maakt het bedrijf erg uniek in het maken en onderhouden van groene tuinen.'

Te Gast:   Hans en Colinda Derks tuinmachines.

 

 1.     de Oude Molen,Helder zwembaden, Gijs Arts, Droom weg bij de fraaie zwembaden op maat en doe inspiratie op voor uw eigen zwembad in uw tuin.
 2.     Oplosedijk 4,Loonbedrijf Joep en Jan Hubers, in de veehouderij hoofdzakelijk melkvee en varkens en in de akkerbouw granen, aardappelen, maïs en bieten. Transport, verhuur containers voor puin, zand, grond, afval enz. Grondwerk, slopen en uitgraven van nieuwbouw en tevens ook het aanvullen hiervan (kleine projecten verzorgen we ook de fundering) We hebben een gemotiveerd en kundig team. We houden van afwisseling en zijn daarom niet bang om het onbekende aan te gaan. Vriendelijke groet, Freundliche Grüsse, Kind regards,
 3.     Rondweg 12a, Specialist in kleine- en middelgrote grondwerken voor:Kuenen Grondwerken Overloon Tuinaanleg • Bestrating • Groenprojecten • Sloopwerkzaamheden.
 4. Schaartven 2,Voor al Uw Loon - Spuit werkzaamheden bent U bij Tonny en René Kuenen aan het juiste adres. Hun rijden o.a. op: Vervaet  Hydro Trike, Zelfrijdende Agrifac Spuit, Merlo Verrijker, Vraag gerust ook nog naar hun andere werkzaamheden en machines die er in de schuren staan!!!
 5.      Oploseweg 10,Henra, per fiets door de aanhangwagen fabriek.

“Wij zijn Henra! Een snelgroeiende producent van aanhangwagens bedoeld voor de professionele eindgebruiker. Met ongeveer 70 medewerkers produceren wij jaarlijks meer dan 5000 aanhangwagens.