Koningsdag 2024

Gepubliceerd op 13 april 2024 om 11:01

Zaterdag 27 april 2024 belooft een feestelijke dag te worden in Overloon. De Stichting Oranjefeesten Overloon organiseert voor alle kinderen tot en met groep 6 een bijzonder programma.

De festiviteiten beginnen om 10:00 uur met de start van een instapoptocht door het dorp. Kinderen mogen hun fiets, skelter, step of bolderkar verfraaien en zich aansluiten bij één van de vier haltes: 't Gildehuus, Basisschool, Museumlaan en 14 Oktoberplein. Onder muzikale begeleiding van Fanfare Vriendenkring trekken de versierde voertuigen door Overloon.

 

Vanaf 10:30 uur is het Gildeterrein omgetoverd tot een ware oranjespeelplaats. Kinderen tot en met groep 6 kunnen hier allerlei feestelijke activiteiten beleven, zoals het maken van een eigen bloempotje, spelen met reuze legoblokken en springen op het springkussen. Voor de oudere kinderen (groep 6, 7 en 8) is er een stormbaan en een coconut catcher.

 

Daarnaast is er op het Gildeterrein een vrijmarkt waar kinderen en volwassenen hun creativiteit kunnen tonen. Vanaf 09:30 uur kunnen bezoekers hun "kraampje" opzetten en zelf bepalen wat ze willen verkopen of presenteren, van zelfgemaakte lekkernijen tot muziekoptredens.

 

De feestelijke dag wordt om 12:00 uur afgesloten met de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets, skelter, step of bolderkar.

 

Het complete evenement vindt plaats op het Gildeterrein aan de Stevensbeekseweg in Overloon. Meer informatie is te vinden via  Facebook onder https://www.facebook.com/Oranjeoverloon

 

voor vragen kun je terecht op e-mailadres: stichtingoranjefeestenoverloon@gmail.com