Maar zeven clubs in Nederland die het nóg slechter doen dan SSS’18: ‘Die kunnen er allemaal dus écht niks van’

Gepubliceerd op 13 april 2024 om 16:35

Achttien wedstrijden, zeventien nederlagen. De voetballers van SSS’18 uit Overloon beleven een rampjaar in de tweede klasse E. ,,Ik ben aan het aftellen tot het einde van het seizoen.

Of zijn ploeg het slechtst presterende eerste elftal is van heel Nederland? Die vraag spookt geregeld door het hoofd van Cas Rutten. ,,Ik wilde het vorige week nog opzoeken, maar ik durfde het gewoon niet”, erkent de captain van SSS’18. Na driekwart seizoen hebben de Brabanders pas één punt. Maar er zijn dus teams die het nog slechter doen, maar daarover later meer.

Eerst maar eens over SSS, twee jaar terug nog eersteklasser. Rutten maakte die hoogtijdagen ook mee. Maar in zijn negende jaar in de hoofdmacht is alles anders. ,,Dat dit seizoen zo verloopt, is moeilijk te accepteren. Al is het wel logisch dat bij ons nog niet alles op zijn plek valt, dat ik daardoor mijn niveau niet haal en geïrriteerd raak. Dinsdag toen ik thuiskwam van de training was ik er helemaal klaar mee. Ook doordat ik weer last had van mijn hamstrings. Tegen mijn vriendin zei ik dat ik blij zal zijn als het seizoen erop zit. Ik tel de weken af.En dat komt bovenal door de resultaten. ,,Er zijn afgelopen zomer acht basisspelers gestopt: dat is gewoon niet op te vangen in een klein dorp”, stelt Rutten. ,,Dat de gouden lichting ooit zou wegvallen, dat wisten we. Dat we een jong team hebben, benadrukken we nog altijd. Maar natuurlijk hadden we gehoopt op meer. Dit is tien keer erger dan verwacht. In de winterstop hebben we ons doel ook veranderd: we willen deze competitie tenminste één keer winnen.Lees meer op bron:https://www.ed.nl/brabant/maar-zeven-clubs-in-nederland-die-het-nog-slechter-doen-dan-sss18-die-kunnen-er-allemaal-dus-echt-niks-van~a4ba8fa8/