(oud)gedecoreerden in het zonnetje gezet tijdens Koningsdag

Gepubliceerd op 27 april 2024 om 19:01

Op initiatief van de Dorpsraad waren alle (oud)gedecoreerden via de gemeente Land van Cuijk uitgenodigd om op Koningsdag aanwezig te zijn in ut Gildehuus.

Tijdens het verzamelen van de kinderen met hun versierde fietsen op het Gildeterrein werden de gedecoreerden om 10 uur ontvangen in ut  Gildehuus.
Met muziek van de fanfare voorop vertrokken de kinderen voor een rondgang door het dorp. Het was een inloop optocht en steeds meer kinderen sloten zich aan in een regenachtige optocht. Maar dat mocht de pret niet drukken.
In afwachting van de terugkomst van de versierde fietsen werden in ut Gildehuus de gedecoreerden ontvangen met koffie en een oranjegebakje. Er werden gezellige gesprekjes gevoerd, waarbij de herinneringen van het moment van het decoreren werden gewisseld.
De Dorpsraad had het College van B&W uitgenodigd om ook aanwezig te zijn. Wethouder Bouke van Vught had de eer om namens het College de aanwezigen toe te spreken.
Zij gaf aan blij te zijn dat deze bijeenkomst georganiseerd werd. Het werk van de vele vrijwilligers voor al de activiteiten in ons dorp vraagt veel energie. Ook voor de mensen om de vrijwilligers heen vraagt dit veel begrip. Haar dank daarvoor is groot.

Toen het seintje kwam dat de kinderen weer terugkwamen van de optocht gingen de aanwezigen naar buiten om hen te begroeten.
De fanfare stelde zich op en nadat vele kinderen een plekje hadden gevonden op het evenemententerrein bij de spelletjes of hun verkoopplekjes op de kleedjes werd het Wilhelmus ingezet.

Inmiddels was de zon gaan schijnen en werd er door de gedecoreerden nog koffie gedronken, bijgepraat en een bezoek aan de kinderspelen gebracht.

Een leuk idee, in samenwerking met het oranjecomité, de fanfare en het Theobaldusgilde, was een mooie start van Koningsdag 2024.

(Bron: Dorpsraad overloon)

Kijk ook de foto’s van Feestelijke Koningsdag klik hier