weekoverzicht

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 16:50

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

(oud)gedecoreerden in het zonnetje gezet tijdens Koningsdag

27 apr 2024 19:01

Op initiatief van de Dorpsraad waren alle (oud)gedecoreerden via de gemeente Land van Cuijk uitgenodigd om op Koningsdag aanwezig te zijn in ut Gildehuus.

Lees meer »

 

Feestelijke Koningsdag

27 apr 2024 16:50

Op initiatief van de Dorpsraad waren alle (oud)gedecoreerden via de gemeente Land van Cuijk uitgenodigd om op Koningsdag aanwezig te zijn in ut Gildehuus.

Lees meer »

 

Hello Beauty

26 apr 2024 19:58

Op woensdag 22 mei vindt in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon het evenement voor vrouwen ‘HELLO BEAUTY’ plaats ter ere van het 30-jarig jubileum van De Bossenhoek – de schoonheidssalon van Marjan Verhoeven uit Overloon.

Lees meer »

 

Alpenblech

26 apr 2024 17:07

Op vrijdag 10 mei zal de Duitse kapel Alpenblech optreden in Overloon. Dit is een unieke kans om deze bijzondere muziekgroep live te aanschouwen.

Lees meer »

 

Koninklijke onderscheidingen voor Henk Weerts

26 apr 2024 15:09

Dit jaar kregen 29 inwoners van de gemeente Land van Cuijk tijdens lintjesregen 2024 een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Marieke Moorman heeft – in naam van Zijne Majesteit de Koning – de onderscheidingen in de Weijer in Boxmeer uitgereikt. Alle 29 inwoners worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder volgen de namen en de redenen voor decoratie.

Lees meer »

 

Meer mensen als Bas uit Overloon willen leren hoe je makkelijker stoepjes op en af kunt

26 apr 2024 12:41

Veertien mensen hebben zich in korte tijd al gemeld voor rolstoelvaardigheidstrainingen in Land van Cuijk. Er is ruimte voor meer aanmeldingen.

Lees meer »

 

Foto’s bij Overloonse oorlogsgraven

25 apr 2024 20:00

Op 4 mei wordt door heel Nederland stil gestaan bij alle oorlogsslachtoffers in het verleden en heden. De Britse begraafplaats aan de Vierlingsbeekseweg te Overloon is hierin geen uitzondering. Ter ere van de Nationale Herdenking worden op deze dag de slachtoffers van het geweld tijdens de Tweede Wereldoorlog in Overloon, Nederland en heel Europa herdacht.

Lees meer »

 

Uitnodiging Dodenherdenking

25 apr 2024 19:49

Wij herdenken op deze avond de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog. Vervolgden, burgers en militairen. Een moment om stil te staan bij onze vrijheid die we vanzelfsprekend vinden, maar die voor veel mensen onbereikbaar is. Niet alleen toen, maar ook nu nog lijden veel mensen onder oorlogsgeweld en onderdrukking. Het is goed om te bedenken dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Lees meer »

 

Ben jij een verzetsstrijder?

25 apr 2024 18:54

In het Oorlogsmuseum in Overloon kun je deze meivakantie meehelpen om een Britse piloot uit bezet Nederland te helpen ontsnappen. Deze speurtocht voor kinderen sluit prima aan op het educatieve doel van het museum.

Lees meer »

 

Auto botst frontaal met tractor

24 apr 2024 19:38

Op woensdagochtend rond 07:45 uur vond er een botsing plaats op de kruising van de Stevensbeekseweg en de Rondweg in Overloon. Een bus met aanhanger en een tractor kwamen met elkaar in botsing, waarbij één persoon gewond raakte.

Lees meer »

 

Kopstaart botsing op de A73

23 apr 2024 19:37

Maandagavond rond 21:40 uur vond er een ongeval plaats op de A73 ter hoogte van hectometerpaal Li 70'4 nabij Overloon, in de richting van Venray. Een kopstaart botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen zorgde voor aanzienlijke schade aan de personenauto.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

23 apr 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Spectaculaire opening theaterseizoen Openluchttheater Overloon

22 apr 2024 19:15

Dit jaar opent het Openluchttheater Overloon op een wel heel bijzondere manier haar theaterseizoen. In de maand juni is de spectaculaire theaterproductie “Het Huis 44-24” van de Theatermakers te beleven in Overloon.

Lees meer »