Expositie Pinksteren door Marleen van de Steeg van Kemenade

Gepubliceerd op 26 april 2016 om 17:04

Expositie Pinksteren door Marleen van de Steeg van Kemenade (keramiek) en Nelly Geurts (schilderijen) in Ontmoetingspunt ’t Helder te Overloon.

Een expositie die zeer de moeite van het bezichtigen waard is!

Marleen van de Steeg van Kemenade werd geboren in Asten en heeft een kunstzinnige opleiding gevolgd bij Willy Martinale in Deurne en bij Wim Klabbers (keramiek 1983-1994) aan de vrije Academie in Boxmeer. Hierna volgde voor haar een periode met zelfstandig werk. Vanaf 1990 exposeerde Marleen in diverse galerieën in Venray, Gulpen, Didam, Arnhem, Rotterdam, Den Haag en Broekhuizen.

Haar werk is in bezit van particulieren en overheidsinstellingen.

Het werk van Marleen is het beste te typeren als ‘menselijke keramiek’. Het zijn veelal mensfiguren in diverse uitingen. Gevoelens als verdriet, vreugde, maar ook saamhorigheid en compassie zijn in haar beelden te zien.

Marleen is sinds het begin, jaren ’90, lid van de Kunstkring te Sint Anthonis. Elk jaar neemt zij deel aan de Open Atelierroute en aan Kunstdorp Sint Anthonis. Haar website is www.ateliergoedidee.nl.

 

De werken van Nelly Geurts zijn een weerspiegeling van de kracht en de schoonheid van de natuur en het gehele universum.

Kleuren, vormen en gevoel spelen hierbij een belangrijke rol.

Via scholing bij topkunstenaars heeft ze zich bepaalde technieken eigen gemaakt die ze vertaalt in een expressionistische, vaak abstracte manier op het doek.

De meeste werken zijn met een water mengbare olieverf gemaakt, met meestal van te voren aangebrachte structuur. Hiermee kan een verfijnde sfeer gecreëerd worden waardoor de kleuren ook mooi in elkaar overvloeien.

De kijker blijft zo langer geboeid om er een eigen verhaal aan te verbinden.   Neem eens een kijkje op  www.galeriegeurts.biz.

De expositie vindt plaats op 14 en 15 mei van 11.00 – 17.00 uur en op  16 mei (tweede Pinksterdag) van 13.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis.

Locatie is Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon (www.helder-overloon.com).

Op tweede Pinksterdag vindt er tegelijkertijd een concert met dienstenveiling plaats door Zang & theatergroep Oker uit Overloon: ‘Oker onder de hamer’ (www.oker-overloon.nl).