Militracks 14 en 15 mei in Overloon

Gepubliceerd op 3 mei 2016 om 19:42

Overloon 14 en 15 mei 2016 is er weer een nieuwe editie van Militracks.Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog is Militracks een must! Twee dagen lang staan deze voertuigen centraal en heeft u de gelegenheid om ze rijdend te zien - en erop mee te rijden!tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, die overwegend in dienst waren bij de Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in die tijd in veel gevallen kwalitatief beter dan die van de Geallieerden. Op Militracks wordt getoond en in sommige gevallen ook letterlijk hoe die techniek werkte.De voertuigen staan overigens niet alleen statisch opgesteld, maar rijden ook rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark.Het is ook mogelijk om mee te rijden.Kaartjes daarvoor kunt u op het terrein zelf kopen.

PROGRAMMA
Militracks is op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016.De militariamarkt gaat om 09.00 uur open, meteen als de hekken opengaan van het terrein. De voertuigen starten met rijden vanaf 09.30 uur.Er wordt vanaf dat moment voortdurend gereden, met een korte lunchpauze tussen de middag. Militracks duurt beide dagen tot 17.00 uur.

Meerijden kan in principe de hele dag, maar is natuurlijk geen enkele verplichting: Militracks is namelijk bovenal een gezellig evenement waar mensen met technische interesse elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen uitwisselen of hun inkopen kunnen doen op de grote militariamarkt.De ligging in de bossen, met het museum binnen handbereik, maakt een dagje Militracks absoluut tot een leuke belevenis voor jong en oud. meer info op de Website van militracks www.militracks.nl en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl

kijk ook de foto's van de https://youtu.be/ilui1emq8Rsop http://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2015/militracks-2015

 

filmpje van Militracks 2015 op https://youtu.be/ilui1emq8Rs