eerste werkzaamheden Heldersveld

Gepubliceerd op 10 mei 2024 om 16:08

Overloon wordt verrijkt met het nieuwbouwproject Heldersveld. Het bruisende dorp krijgt een gloednieuwe woonwijk.

De eerste werkzaamheden in Heldersveld, Overloon, zijn al van start gegaan. Dit nieuwe woongebied zal in de komende jaren ontwikkeld worden tot een aantrekkelijke en leefbare woonomgeving. Momenteel vinden er vooral voorbereidende werkzaamheden plaats. Zo wordt er een tijdelijke toegangsweg aangelegd om het bouwterrein goed bereikbaar te maken. Daarnaast wordt er begonnen met het bouwrijp maken van de grond. De infrastructuur zoals wegen en riolering voorbereid.

 

Grondwaterstand en bouwrijp maken

De hoge grondwaterstand heeft gevolgen voor aanleggen van bouwwegen en leidingen bij veel nieuwbouwplannen. Om niet onnodig te wachten, hebben we besloten om bemaling toe te passen. Hierdoor kunnen we toch op korte termijn starten met de werkzaamheden. Bemaling is een techniek waarbij overtollig grondwater wordt afgepompt naar een andere plek, waardoor de grondwaterstand daalt. 

 

Natuurlijk hadden we liever gezien dat het de afgelopen periode wat minder had geregend en dat de grondwaterstand op natuurlijke wijze was gedaald. Maar dat is helaas niet het geval. De start van de werkzaamheden staat binnenkort gepland, en we streven ernaar om de eerste woningen na de bouwvak te bouwen.

Bouwkavel

Ben jij geïnteresseerd in een vrije bouwkavel om zelf te bouwen (in eigen beheer)? Wacht niet langer en bekijk de beschikbare vrije bouwkavels. Hierop kun je in eigen beheer een droomhuis realiseren naar eigen visie en smaak. Wil jij graag sparren over de (financiële) mogelijkheden? Neem dan contact op met het verkoopteam.

NEEM CONTACT OP KLIK HIER

 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, kijkt u dan met regelmaat op de website. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Website www.heldersveld.nl.

Foto’s werkzaamheden Heldersveld door Geert arts

Filmpje werkzaamheden Heldersveld door Geert arts

Lees ook

Bouwplannen lopen vertraging op: grond te nat en bemalingspompen niet aan te slepen

De woningbouw aan de Helderseweg in Overloon loopt een week of zes vertraging op. Oorzaak is de hoge grondwaterstand.

Door Joost Ariaans 12-04-24

Dat probleem speelt in veel gevallen, zegt Tim Raassens, projectontwikkelaar bij Bouwmij Janssen in Venray, die de woningen gaat bouwen. Bemalingspompen zijn schaars aan het worden. Daardoor is het bouwrijp maken van de grond naar achteren geschoven. Een week of zes. De helft daarvan zit erop. Wat de hoge grondwaterstand veroorzaakt: Als je een sleuf graaft om riolering aan te leggen, loopt die meteen vol met water lees meer klik hier