Wandeling door de Overloonse duintjes

Gepubliceerd op 10 mei 2024 om 13:35

Op 20 juni organiseert IVN De Maasvallei samen met seniorenvereniging Overloon een wandeling door de Overloonse duintjes.

De wandeling begint bij de parkeerplaats van de Raaijhal aan de Raaijweg 15-17 in Overloon en start om 13.30 uur.

Vanaf de parkeerplaats gaat de route via de heide, langs mooie solitaire eiken en vliegdennen. Op enkele plaatsen op de heide zien we geplagde stukjes, hier is de heide gemaaid en verzameld met een dun laagje grond. Bij de jeneverbessen aangekomen, gaan we ontdekken dat we te maken hebben met mannelijke en vrouwelijke struiken, die natuurlijk allebei hun dienst moeten bewijzen. Ook zien we hier veel jonge jeneverbesstruikjes. De route gaat verder langs een aantal zeedennen waarvan de grote kegels makkelijk 5 tot 10 jaar als uitgegroeide kegels aan de boom blijven hangen. De zaden laten ze al eerder vallen. Ook komen we langs een perceel waar de reuzenzilverspar staat. Langs mooie jeneverbesstruwelen gaat de wandeling verder tot het startpunt bij de sporthal.

 

Heeft dit je interesse gewekt, meld je dan aan voor deze gezellige en inspirerende wandeling.

Graag aanmelden via onderstaande aanmeldknop.

scherm-afbeelding-2024-05-24-om-06-35-28-standard-1ke65r.png

P.S. zorg voor stevig schoeisel.

Datum

20  donderdag 20 juni 2024 om 13.30 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

Raaijweg 15-17

5825 AL Overloon

 

Heb je interesse, meld je dan voor deze wandeling aan via bron:https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei/natuuractiviteiten/wandeling-overloonse-duintjes/