Gemeente Sint Anthonis bereikt 43% inschrijvingen LVCNET

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 11:22

(foto:Patrick Bongartz Fotografie)

Wethouder Ingrid Voncken ontving op 14 juli uit handen van Hugo Bens, voorzitter LVCNET, het glasvezelboeket voor het bereiken van 43% ingeschreven gezinnen bij LVCNET.

Gemeente Sint Anthonis is de eerste van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk die de magische grens van 43% voor het glasvezelproject LVCNET heeft bereikt. Als vertegenwoordiger van de inwoners ontving wethouder Voncken het glasvezelboeket. “Alle eer gaat naar de ambassadeurs en vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen. Ik ben ongelofelijk trots dat zij zoveel inschrijvingen hebben weten te realiseren. Ruim de helft van alle huishoudens: dat is een bijzonder goed resultaat”, aldus de wethouder.

De dorpen Landhorst (70%), Westerbeek (66%), Sint Anthonis (43%), Wanroij (51%), Oploo (61%), Stevensbeek (68%, Ledeacker (60%) en Rijkevoort- De Walsert (69%) behoren tot de gemeente Sint Anthonis. Voorzitter Hugo Bens noemde het dorp Landhorst dat 70% inschrijvingen heeft gerealiseerd. “Al meer dan 43% van de inwoners zegt ja tegen glasvezel. Daar moeten we mee verder.” Wethouder Voncken: “Ik snap dat bewoners in het buitengebied, die om de beurt moeten internetten, zitten te wachten op glasvezel. Fijn dat bewoners van kernen solidair zijn en de noodzaak ook inzien. De onderlinge verbondenheid in onze gemeente is groot.”

Tot 18 juli kunnen inwoners uit het Land van Cuijk zich inschrijven voor glasvezel. Op zaterdag 16 juli van 11-15 uur op parkeerplaats Lunette in Grave en op zondag is de laatste inschrijfdag in de Posthoorn in Haps van 10 tot 13 uur.

Gemeente Mill & Sint Hubert
De tweede gemeente die op de nominatie staat om de gewenste 43% te halen is Mill & Sint Hubert. Zij staan op 41%. Als daar de komende dagen 95 aanmeldingen binnenkomen, is daar ook het einddoel bereikt.