Eendracht’30 won na de winterstop geen wedstrijd meer: ‘Dan wordt degradatie je lot’

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 19:12

Hekkensluiter SSS’18 verslaan: in die opzet faalde Eendracht’30 zondag opzichtig (4-2 nederlaag). Na zes jaar degraderen de Mookenaren uit de tweede klasse.

Door Koen Fens 28-05-24

Terwijl de meeste spelers direct richting de kleedkamer vertrekken, nog wat bekvechten met SSS’18 of in discussie gaan met de scheidsrechter, blijft er één op het veld zitten. Met opgetrokken knieën tuurt aanvoerder Thieme Dölle van Eendracht vol ongeloof voor zich uit als even later een staflid hem omhoog helpt. De verdediger van de voetbalclub uit Mook weet dat het definitief is: Eendracht degradeert op de laatste speeldag na het 4-2 verlies bij SSS en keert na zes seizoenen terug in de derde klasse.

Dat is gewoon klote, verzucht de 24-jarige aanvoerder als het illustratief begint te regenen in Overloon. Als we vandaag hadden gewonnen, gingen we de nacompetitie in. Het was al snel duidelijk dat concurrent Heeswijk niet ging winnen, waardoor we aan een overwinning genoeg hadden. En dan laten we het zo lopen. We hebben het aan onszelf te wijten. Zeker in de tweede seizoenshelft hebben we de teugels laten vieren. Veel individuele fouten, weinig scoren en niet hard genoeg werken.

Tegendoelpunten zijn weggevertjes

Eendracht begint best aardig aan het seizoen. Met zeges, remises en nederlagen die elkaar afwisselen. We speelden toen niet eens zo slecht”, gaat Dölle verder. ,,De selectie was ook completer doordat we minder geblesseerden hadden. Na de winterstop hebben we geen enkele keer gewonnen. Slechts drie keer gelijk. We verliezen wedstrijden door zelf tegengoals te creëren. Weinig tegendoelpunten komen voort uit goed spel van de tegenstander. Het zijn vaak standaardsituaties en weggevertjes. Ook krijgen we beslissende doelpunten tegen in de laatste minuten. Dat is het lot van een degradant.

Eendracht kijkt in Overloon na 25 minuten tegen een 2-0-achterstand aan door goals van Willem Kuenen en Jeffrey Arents. Via treffers van Daley Hoogakker (penalty) en Milan van Leth stellen de bezoekers nog voor de pauze orde op zaken tegen de ploeg die dit seizoen nog niet won. In de tweede helft neemt Eendracht de nodige aanvallende risico’s, waardoor SSS in de tegenstoot kan toeslaan via invallers Nic van Ool en Sem Rongen. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/amateurvoetbal/eendracht30-won-na-de-winterstop-geen-wedstrijd-meer-dan-wordt-degradatie-je-lot~a84c567c/