weekoverzicht

Gepubliceerd op 2 juni 2024 om 19:18

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Rolstoel 3-daagse

Elk jaar, in mei vindt er in Overloon, een uniek evenement plaats: de Rolstoel 3-daagse. Georganiseerd door de Zonnegroet, is dit een belevenis waarin inclusie, saamhorigheid en de genieting van de natuur centraal staan.

Lees meer »

 

Nieuwe Verkeersregelaars jassen en portofoons voor verkeersregelaars

1 jun 2024 18:53

De afgelopen dagen hebben wij met de verkeersregelaars uit Overloon de rolstoeldriedaagse van De Zonnegroet Overloon Holthees Smakt mogen begeleiden. Dit was een bijzondere ervaring voor ons allemaal.

Lees meer »

 

Ontdek Vierlingsbeek-Overloon

31 mei 2024 16:08

Met trots kondigen we de oprichting aan van Ontdek Vierlingsbeek-Overloon, een dynamisch nieuw platform dat zich richt op het verenigen van evenementenorganisatoren en toeristische ondernemers in de regio Maashees, Holthees, Vierlingsbeek, Overloon, Vortum-Mullem, en Groeningen.

Lees meer »

 

Eyewitness Event

31 mei 2024 11:30

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september vindt voor de tweede keer het Eyewitness Event plaats op het terrein van Oorlogsmuseum Overloon

Lees meer »

 

onderhoud aan het spoor tussen Venlo en Boxmeer

31 mei 2024

ProRail werkt van zaterdag 1 juni tot en met zondag 9 juni op vijf locaties aan het spoor tussen Venlo en Boxmeer.

Lees meer »

 

Afsluitingsavond 90-jarig bestaan O.V.O.

30 mei 2024 16:43

Op 22 mei jongstleden was de grote zaal in de Pit feestelijk ingericht ter ere van het 90-jarig bestaan van de Overloonse Vrouwen Organisatie (O.V.O.). De avond begon om 17.30 uur waarbij het bestuur de leden welkom heette en een attentie overhandigde voordat zij plaatsnamen aan de prachtig gedekte tafels. De afwezige leden hebben deze attentie inmiddels thuis ontvangen. 

Lees meer »

 

Bruisende Brink

29 mei 2024 19:01

Op zondag 9 juni om 11.00 uur is Zang & theatergroep Oker uit Overloon te horen op de Brink in Sint Anthonis. De groep bestaat momenteel uit 26 leden uit Overloon en omstreken. De muzikale begeleiding is in handen van Marco Mariën.

Lees meer »

 

Voorjaarsnota 2024: Op weg naar een nieuw realistisch perspectief

29 mei 2024

Het college van de gemeente Land van Cuijk heeft op vrijdag 24 mei de voorjaarsnota 2024 aangeboden aan de gemeenteraad. De voorjaarsnota bestaat uit de eerste bestuursrapportage 2024 en de kadernota voor 2025.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

28 mei 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Wereldklasse bij Sandor Donnert’s Magical World of Circus

27 mei 2024 15:32

Topartiesten schitteren in unieke circusvoorstelling in Overloon

Lees meer »

 

Nazivlaggen en beelden Hitler te koop op terrein oorlogsmuseum: 'Ongepast'

27 mei 2024 08:31

Hakenkruizen, nazivlaggen of borstbeelden van Hitler: het was dit weekend allemaal te koop op het terrein van Oorlogsmuseum Overloon. Het museum organiseerde het jaarlijkse evenement Militracks, met een markt waar deze spullen in veelvoud te koop waren.

Lees meer »

 

Militracks in Oorlogsmuseum trekt 17.000 bezoekers: ‘Overloon mag geen bedevaartsoord worden’

27 mei 2024 08:31

Het waren alleen maar Duitse oorlogsvoertuigen die afgelopen weekeinde rijdend te zien waren in Oorlogsmuseum Overloon tijdens Militracks dit weekend. Gewoon omdat de Nashorn, Hetzers en Panzers technisch gezien in de Tweede Wereldoorlog tot de top behoorden.

Lees meer »

 

NL-Alert-testbericht

27 mei 2024

Op maandag 3 juni 2024 wordt het volgende testbericht verstuurd. Dit testbericht zal door middel van een hoorbare en voelbare trillingssignaal op alle mobiele telefoons in Nederland te horen en te voelen zijn. De tekst van het bericht zal op het scherm verschijnen en zal ook via de radio en televisie worden uitgezonden.

Lees meer »