Muziek film en toneel in openluchttheater in overloon

Gepubliceerd op 29 juli 2016 om 16:19

 

Behalve de familievoorstellingen is er deze zomer nog meer te beleven in het Openluchttheater. Zo kunt u as. zondag 31 juli genieten van muziek uit de jaren zestig en zeventig  van Dorris’ Beez. Gratis entree!

Dorris’ Beez: sixties en seventies-muziek

Zondag 31 juli, 14.00 uur, gratis entree

Sologitarist Ton van Tergouw, slaggitarist en zanger Otto van Dijk, basgitarist Frie van de Munckhof en drummer Richard Huwae. Als bijen zwermen ze om Dorrie Bierings, de zangeres met die prachtige stem. Samen vormen ze Dorris’ Beez. Muziek van vroeger met nummers van de The Shadows, Fleetwood Mac, de Stones, de Beatles en andere grootheden uit de sixties en seventies. Vorig jaar traden ze op in het Openluchttheater tijdens het evenement ‘Schijt aan de grens’. Nu op herhaling, op zondagmiddag 31 juli om 14.00 uur. De entree is gratis.

56-8-2.jpg

Of ik gek ben: film met Mike Weerts

LOUDkermiseditieoverloon15-08-201440-4.jpg

Zondag 4 september 19.30 uur, € 8,-

Met ‘Of ik gek ben’ is de eerste hoofdrol van Mike Weerts in een speelfilm een feit. Na het lezen van het boek van Michiel Stroink in 2012 was het voor Mike overduidelijk dat dit verhaal verfilmd moest worden. Vier jaar later werd zijn droom werkelijkheid. ‘Of ik gek ben’ kwam in juni uit. Frank Lammers tekende voor de regie. Graag laten we u van deze film genieten in het Openluchttheater. Om 19.30 uur begint de avond met een inleiding verzorgd door Mike zelf.
Het verhaal:  De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Agnes B., gespeeld door Bluv

Zondag 18 september, 20.00 uur, € 10,-

Vorig jaar speelde theatergroep Bluv het toneelstuk Moeder Courage. Een indrukwekkende  voorstelling die voor veel positieve reacties zorgde. 39-3-1.jpg

Nu speelt Bluv Agnes B. Een toneelstuk dat begint als een sprookje. Arm meisje Agnes ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Al snel blijkt ze niet in een sprookje verzeild te zijn geraakt, maar in een keiharde werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een verhaal over tolerantie, egoïsme, tegenstellingen, afwijzing en liefde. Met een ontroerende en een rauwe kant. Schrijnende, maar ook vlammende scènes worden afgewisseld met muziek en zang. Regie is wederom in handen van Harold Schraven.

Kaarten en meer informatie

Kaarten voor Of ik gek ben en Agnes B. zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de websitewww.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Like het Openluchttheater op Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon en blijf op de hoogte van leuke acties, het laatste nieuws en foto’s en filmpjes van de voorstellingen.

Prijswinnaars puzzel:

  • Maaike Vogelsangs
  • Femke Habraken
  • Janneke Achten

De prijswinnaars hebben al een leuke voorstelling uitgezocht!

Hartelijk gefeliciteerd en heel veel plezier!