Oorlogsmuseum Overloon zoekt nieuwe kinderdirecteur

Gepubliceerd op 14 juni 2024 om 16:08

Naast de ‘grote’ directeur heeft Oorlogsmuseum Overloon sinds november 2022 ook een kinderdirecteur. Na een periode van anderhalf jaar geeft de huidige kinderdirecteur, Liam Spikmans (15 jaar) uit Eindhoven het stokje over aan de volgende kandidaat. De zoektocht is inmiddels gestart en bedoeld voor kinderen en jongeren die het museum een warm hart toedragen en als ambassadeur het museum onder de aandacht willen brengen bij leeftijdsgenoten. Het museum wil met het aanstellen van een kinderdirecteur nog meer en beter een aansluiting vinden bij de jongere doelgroep.

Oproep!

Deze oproep is voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar met een interesse in de Tweede Wereldoorlog die graag een verschil willen maken. Oorlogsmuseum Overloon is op zoek naar een enthousiaste kinderdirecteur die gedurende één jaar zijn of haar beste beentje voor wil zetten en leeftijdsgenoten wil inspireren.


Wat doet een kinderdirecteur zoal? Natuurlijk gaat de kinderdirecteur een aantal vergaderingen bijwonen en brengt een bezoek langs alle afdelingen (voor- en achter de schermen) om zo het museum beter te leren kennen. Ook mag er meegedacht worden over nieuwe activiteiten tijdens vakanties in en om het museum en de directeur mag advies geven waarin het museum kan verbeteren als het gaat om kind vriendelijkheid.

 

Als ambassadeur van het museum wordt de kinderdirecteur zo nu en dan ook in de schijnwerpers gezet om het museum te promoten. En zo mogelijk wordt er ook aansluiting gezocht met de schoolklas, want die mag op bezoek komen zodat de kinderdirecteur alle klasgenoten rond kan leiden in zijn of haar eigen museum.

Aanmelden?

Interesse om kinderdirecteur te worden? Dan kan er een creatieve sollicitatie, zoals een video, tekening, of brief gestuurd worden naar marketing@oorlogsmuseum.nl (grote bestanden kunnen via WeTransfer verstuurd worden). Aanmelden kan tot en met 23 juni. Op de website www.oorlogsmuseum.nl is meer informatie te vinden.

Foto toont de huidige kinderdirecteur Liam tijdens één van de vakantieactiviteiten