Succesvolle Theatervoorstelling ‘Het Huis 44-24’ in Openluchttheater Overloon

Gepubliceerd op 17 juni 2024 om 21:24

De afgelopen dagen heeft het Openluchttheater in Overloon bruisende voorstellingen van ‘Het Huis 44-24’ mogen verwelkomen. Bezoekers werden meegenomen op een indrukwekkende reis door de tijd, waarbij het verleden en het heden elkaar ontmoetten en met elkaar in gesprek gaan.

“Het Huis 44-24” is een familieverhaal met diepgang. Het is niet het zoveelste verhaal over de oorlog. Lucas de Waard, die het script heeft geschreven, laat de twee tijdbeelden door elkaar heenvloeien en het wordt dan pijnlijk duidelijk dat er in tachtig jaar niets is veranderd. Keuzes bepalen het leven, alleen van te voren weet je niet welke consequenties die ene keuze kan hebben. Lucas kan als geen ander de bezoeker meenemen in de dilemma’s van toen en nu. De cast neemt de bezoeker mee in de emoties die bij de dilemma’s horen.

De huisgenoten, zoals de acteurs in dit theaterspektakel ook wel worden genoemd, zetten in Overloon een fantastische professionele prestatie neer. Voeg daar de entourage van het bostheater, de verlichting en het geluid aan toe en je krijgt een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dat het publiek laaiend enthousiast was, bleek wel uit het dubbele applaus na afloop van de voorstelling. En terecht!

De overige voorstellingen van ‘Het Huis 44-24’ in Overloon vinden plaats op:

  • Donderdag 20 juni om 20:44 uur
  • Vrijdag 21 juni om 20:44 uur
  • Zaterdag 22 juni om 20:44 uur
  • Zondag 23 juni om 20:44 uur.

Mis deze unieke voorstelling niet! “Het Huis 44-24” is te zien in het Openluchttheater Overloon van 20, 21, 22 en 23 juni 2024. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.hethuis44-24.nl. Wees er snel bij, want de vraag naar tickets is nu al grootBestel hier uw tickets 

 

Over het Openluchttheater Overloon

Het openluchttheater is een kleinschalig intiem en mooi, midden in de bossen gelegen, natuur-theater met 400 zitplaatsen.

Het is een uniek openluchttheater, liggend in het park bij het Oorlogsmuseum Overloon, en omringd door vele bomen. Juist dat maakt de akoestiek, de entourage en de gehele beleving bijzonder. Ruik en proef de buitenlucht in het theater met het mooiste plafond van de regio, dat elk kwartier weer anders is. Dankzij de vele vrijwilligers is het voor bezoekers en artiesten mogelijk om tijdens en na de voorstelling gebruik te maken van de horeca. Het openluchttheater is, dankzij een bijzondere en natuurlijke akoestiek, ook heel geschikt voor muziekoptredens. Een theater dat volledig op vrijwilligers draait.

 

 

Over Theatermakers
De Stichting Theatermakers bestaat uit Bas Leenders en Casper Vriens. Bas is, als zoon van een regisseur, opgegroeid met het theatervirus en na een aantal rollen bij de lokale toneelgroep besloot hij om meer achter de schermen van het theater te werken. Bij Theatermakers is Bas producent en ‘regelneef’. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor alle communicatie en promotie van de theaterproducties.

Casper is zelfstandig theatertechnicus en heeft al meer dan 25 jaar ervaring op licht-, geluid- en video ontwerper. Binnen de Stichting Theatermakers verzorgt Casper uiteraard de techniek en ook de boekhouding en logistiek.

Eerdere theaterproducties van De Theatermakers zijn “Weg uit de Peel” in 2018/2019 met meer dan 10.000 bezoekers en in 2021 “Strijd om de Kathedraal” met meer dan 8.000 bezoekers.

Praktische informatie:
Locatie: Openluchttheater Overloon, Museumpark 1 te Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht).
Speeldata en kaartverkoop: 20, 21, 22 en 23 juni. Kaartverkoop via de website www.hethuis44-24.nl

website www.openluchttheateroverloon.nl facebook https://www.facebook.com/openluchttheateroverloon

 

meer foto's van “Het Huis 44-24” klik hier 

Reacties van bezoekers Het Huis 44-24

Indrukwekkend, grandioos.

Indrukwekkend!

Prachtige voorstelling!

Supermooie voorstelling op een supermooie locatie.

Geweldig mooie voorstelling op TOP-locatie! Aanrader

Geweldige voorstelling op een superlocatie

Een prachtige voorstelling. Zo ook de locatie

Prachtige locatie voor een zeer bijzondere voorstelling!

Afgelopen zaterdagavond deze indrukwekkende voorstelling gezien in het Openluchttheater in Overloon. Een interessant toneelstuk met een goede cast en verhaal waarin verleden en heden mooi tot leven wordt gebracht. Nog op 20, 21, 22 en 23 juni te zien in Overloon. Zeker een aanrader!

 

Huis in het bos in Overloon verbindt heden en verleden met elkaar: ‘Poncho aan en kijken maar’

Door Joost Ariaans 19-06-24,

Het lijkt een ramp voor een openluchttheater: aanhoudende regen. Toch bezochten in Overloon al honderden mensen de voorstelling Het Huis 44-24, waarvoor een huis in het bos werd gebouwd. ,,Poncho’s aan, regenkapjes op en kijken maar.”

Zonder een acteur gezien te hebben, weet je het al. Het Huis 44-24 is een bijzondere voorstelling. Wie bouwt er nou een, op het oog, complete villa in een bos alleen om een paar voorstellingen te geven? Nou, dat doet De Theatermakers, een stichting die verantwoordelijk is voor de productie. ,,Als je ziet hoe snel dat huis er is neergezet, binnen een week, daar kunnen ze in de woningmarkt nog een voorbeeld aan nemen”, zegt Peter Brouwer. Hij is voorzitter van Openluchttheater Overloon en biedt in zijn theater onderdak aan huis en toneelspelers.

Toen de vrachtwa­gen met alle spullen kwam, zakte die meteen tot aan zijn as in de bagger. Die hebben we echt uit moeten graven

Peter Brouwer, Openluchttheater Overloon

Dat huis stond er niet zomaar. De grond hier is door de regen verzadigd. Toen de vrachtwagen met alle spullen kwam, zakte die meteen tot aan zijn as in de bagger. Die hebben we echt uit moeten graven. Met rij-platen hebben we de truck eruit kunnen krijgen. Met een shovel moest het pad geëgaliseerd worden. Maar het huis staat. En wie van een afstand kijkt, ziet niet eens dat het niet echt is. Prachtig in het groen, bruggetje ervoor. Het zou zo een kapitale villa kunnen zijn.De professionaliteit straalt ervan af”, zegt Brouwer. Niet alleen van de entourage, ook van de spelers, vindt hij. Ook al zijn dat amateurs. Er zijn al twee voorstellingen geweest, waar zevenhonderd mensen op afkwamen. Er staan vanaf donderdag nog vier achtereenvolgende voorstellingen gepland. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/br-huis-in-het-bos-in-overloon-verbindt-heden-en-verleden-met-elkaar-poncho-aan-en-kijken-maar~a918a3d4/