Welkom in ‘Het Huis 44-24’

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 17:07

Het Openluchttheater Overloon kondigt met veel enthousiasme de komst van de adembenemende theaterbelevenis “Het Huis 44-24” aan

Bestel hier uw tickets Wees er snel bij, want de vraag naar tickets is nu al groot.

Deze unieke productie van De Theatermakers brengt op meeslepende wijze de dilemma’s uit 1944, toen het zuiden van ons land werd bevrijd, samen met de uitdagingen van het heden in 2024. Met “Het Huis 44-24” als centraal thema wordt het publiek meegenomen op een fascinerende reis vol dilemma’s door de tijd.

 

In “Het Huis 44-24” wordt een link gelegd tussen het verleden en het heden. Wat speelde zich af in dit bijzondere huis voorafgaand aan de bevrijding in 1944? Wat gebeurt er nu, tachtig jaar later, op deze iconische plek. Door de overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu te onderzoeken, wordt de vraag gesteld of er werkelijk zoveel veranderd is.

 

De theaterbelevenis “Het Huis 44-24” is een meeslepend spektakel, waarbij historie en actualiteit naadloos in elkaar overvloeien. Het publiek zal worden verrast door de prachtige decors, indrukwekkende special effects en natuurlijk het talent van de acteurs die het verhaal tot leven brengen. Zowel jong als oud worden meegenomen op een reis vol emotie, verwondering en reflectie.

 

Het Openluchttheater Overloon is trots dat deze bijzondere productie van De Theatermakers, die zowel educatief als entertainend is, in Overloon wordt gespeeld. Met “Het Huis 44-24” willen zij het belang van het herdenken en begrijpen van onze geschiedenis benadrukken, terwijl ze tegelijkertijd de uitdagingen van het heden onder de aandacht brengen. Deze theaterbelevenis biedt de perfecte gelegenheid om stil te staan bij de impact van het verleden en na te denken over hoe onze keuzes in het heden de toekomst vormgeven.

 

Mis deze unieke voorstelling niet! “Het Huis 44-24” is te zien in het Openluchttheater Overloon van 14, 15, 20, 21, 22 en 23 juni 2024. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.hethuis44-24.nl. Wees er snel bij, want de vraag naar tickets is nu al groot.

 

Over het Openluchttheater Overloon

Het openluchttheater is een kleinschalig intiem en mooi, midden in de bossen gelegen, natuur-theater met 400 zitplaatsen.

Het is een uniek openluchttheater, liggend in het park bij het Oorlogsmuseum Overloon, en omringd door vele bomen. Juist dat maakt de akoestiek, de entourage en de gehele beleving bijzonder. Ruik en proef de buitenlucht in het theater met het mooiste plafond van de regio, dat elk kwartier weer anders is. Dankzij de vele vrijwilligers is het voor bezoekers en artiesten mogelijk om tijdens en na de voorstelling gebruik te maken van de horeca. Het openluchttheater is, dankzij een bijzondere en natuurlijke akoestiek, ook heel geschikt voor muziekoptredens. Een theater dat volledig op vrijwilligers draait.

 

Over Theatermakers
De Stichting Theatermakers bestaat uit Bas Leenders en Casper Vriens. Bas is, als zoon van een regisseur, opgegroeid met het theatervirus en na een aantal rollen bij de lokale toneelgroep besloot hij om meer achter de schermen van het theater te werken. Bij Theatermakers is Bas producent en ‘regelneef’. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor alle communicatie en promotie van de theaterproducties.

Casper is zelfstandig theatertechnicus en heeft al meer dan 25 jaar ervaring op licht-, geluid- en video ontwerper. Binnen de Stichting Theatermakers verzorgt Casper uiteraard de techniek en ook de boekhouding en logistiek.

Eerdere theaterproducties van De Theatermakers zijn “Weg uit de Peel” in 2018/2019 met meer dan 10.000 bezoekers en in 2021 “Strijd om de Kathedraal” met meer dan 8.000 bezoekers.

Praktische informatie:
Locatie: Openluchttheater Overloon, Museumpark 1 te Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht).
Speeldata en kaartverkoop: zie onze website www.openluchttheateroverloon.nl

Mis deze unieke voorstelling niet! “Het Huis 44-24” is te zien in het Openluchttheater Overloon van 14 juni t/m 23 juni 2024. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website www.openluchttheateroverloon.nl of via www.hethuis44-24.nl

Bestel hier uw tickets Wees er snel bij, want de vraag naar tickets is nu al groot.

 

Alle speeldata:
Gemert  Kasteeltuin Gemert 17, 18, 19, 23, 24, 25, 26, 31 mei + 1 juni
Overloon  Openluchttheater Overloon 14, 15, 20, 21, 22, 23 juni
Weert  Munttheater  14 + 15 september (15 september matinee)
Den Bosch  Theater aan de Parade  26 + 27 oktober (27 oktober matinee)

Reacties van bezoekers Het Huis 44-24

Indrukwekkend, grandioos.

Indrukwekkend!

Prachtige voorstelling!

Supermooie voorstelling op een supermooie locatie.

Geweldig mooie voorstelling op TOP-locatie! Aanrader

Geweldige voorstelling op een superlocatie

Een prachtige voorstelling. Zo ook de locatie

Prachtige locatie voor een zeer bijzondere voorstelling!

Afgelopen zaterdagavond deze indrukwekkende voorstelling gezien in het Openluchttheater in Overloon. Een interessant toneelstuk met een goede cast en verhaal waarin verleden en heden mooi tot leven wordt gebracht. Nog op 20, 21, 22 en 23 juni te zien in Overloon. Zeker een aanrader!

Gisteren geweest. Het is prachtig!!

Echt zeer de moeite waard om te gaan kijken!
Prachtige sfeer neergezet in Overloon

Het was geweldig, prachtige voorstelling

Het was prachtig wij hebben genoten 👍

Succesvolle Theatervoorstelling ‘Het Huis 44-24’ in Openluchttheater Overloon

17 jun 2024 21:24

De afgelopen dagen heeft het Openluchttheater in Overloon bruisende voorstellingen van ‘Het Huis 44-24’ mogen verwelkomen. Bezoekers werden meegenomen op een indrukwekkende reis door de tijd, waarbij het verleden en het heden elkaar ontmoetten en met elkaar in gesprek gaan.

Lees meer »

Huis in het bos in Overloon verbindt heden en verleden met elkaar: ‘Poncho aan en kijken maar’

Door Joost Ariaans 19-06-24,

Het lijkt een ramp voor een openluchttheater: aanhoudende regen. Toch bezochten in Overloon al honderden mensen de voorstelling Het Huis 44-24, waarvoor een huis in het bos werd gebouwd. ,,Poncho’s aan, regenkapjes op en kijken maar.”

Zonder een acteur gezien te hebben, weet je het al. Het Huis 44-24 is een bijzondere voorstelling. Wie bouwt er nou een, op het oog, complete villa in een bos alleen om een paar voorstellingen te geven? Nou, dat doet De Theatermakers, een stichting die verantwoordelijk is voor de productie. ,,Als je ziet hoe snel dat huis er is neergezet, binnen een week, daar kunnen ze in de woningmarkt nog een voorbeeld aan nemen”, zegt Peter Brouwer. Hij is voorzitter van Openluchttheater Overloon en biedt in zijn theater onderdak aan huis en toneelspelers.

Toen de vrachtwa­gen met alle spullen kwam, zakte die meteen tot aan zijn as in de bagger. Die hebben we echt uit moeten graven

Peter Brouwer, Openluchttheater Overloon

Dat huis stond er niet zomaar. De grond hier is door de regen verzadigd. Toen de vrachtwagen met alle spullen kwam, zakte die meteen tot aan zijn as in de bagger. Die hebben we echt uit moeten graven. Met rij-platen hebben we de truck eruit kunnen krijgen. Met een shovel moest het pad geëgaliseerd worden. Maar het huis staat. En wie van een afstand kijkt, ziet niet eens dat het niet echt is. Prachtig in het groen, bruggetje ervoor. Het zou zo een kapitale villa kunnen zijn.De professionaliteit straalt ervan af”, zegt Brouwer. Niet alleen van de entourage, ook van de spelers, vindt hij. Ook al zijn dat amateurs. Er zijn al twee voorstellingen geweest, waar zevenhonderd mensen op afkwamen. Er staan vanaf donderdag nog vier achtereenvolgende voorstellingen gepland. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/br-huis-in-het-bos-in-overloon-verbindt-heden-en-verleden-met-elkaar-poncho-aan-en-kijken-maar~a918a3d4/

Unieke voorstelling in Openluchttheater Overloon

Overloon- ‘Het Huis 44-24’, een productie van De Theatermakers, belooft een bijzondere, meeslepende, humoristische en spectaculaire theaterbeleving te zijn. Twee medewerkers van DeBoK waren nieuwsgierig en woonden deze bijzondere voorstelling bij op een speciale locatie: het Openluchttheater van Overloon, waar zes voorstellingen plaatsvinden. 

Door Wanda Havens in DeBoK, foto Albert Hendriks

Wie de entree van het Overloonse Openluchttheater binnenwandelt om de voorstelling ‘Het Huis 44-24’ te beleven, wordt direct zo’n tachtig jaar terug in de tijd gezogen. Het is oorlogstijd en het aan voedsel komen is bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend. Het zet je meteen aan het denken. Wat speelde zich vroeger af, en wat gebeurt er nu. Is er eigenlijk wel zoveel veranderd? Lees meer op bron:https://samenboxmeer.nl/berichten/unieke-voorstelling-in-openluchttheater-overloon

Theaterstuk Huis 44-24 laat stevige indruk achter in het Land van Cuijk

Omroep Land van Cuijk

zondag 23 juni 2024 Peter Linders

Vorige week konden we via verschillende media genieten van het indrukwekkende theaterstuk Huis 44-24. Verslaggever Peter Linders van Omroep Land van Cuijk woonde de voorstelling bij in het openluchttheater in Overloon. Een cast van ongeveer 70 acteurs bracht een overweldigende performance waarbij het publiek werd meegenomen in de dilemma's van oorlog en hedendaagse kwesties. Het verhaal speelt zich af in een schilderachtige woning in het bos, waar een gezin worstelt met angsten, onderlinge conflicten en bedreigingen van buitenaf. Lees meer op bron:https://www.omroeplvc.nl/nieuws/23-06-2024-theaterstuk-huis-44-24-laat-stevige-indruk-achter-in-het-land-van-cuijk/

Foto's generale repetitie van donderdag 13 juni in het Openluchttheater Overloon

het-huis-44-24-13-06-2024-001-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-002-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-003-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-004-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-005-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-006-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-007-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-008-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-009-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-010-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-011-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-012-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-013-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-014-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-015-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-016-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-017-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-018-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-019-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-020-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-021-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-022-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-023-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-024-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-025-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-026-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-027-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-028-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-029-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-030-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-031-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-032-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-033-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-034-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-035-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-036-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-037-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-038-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-039-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-040-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-041-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-042-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-043-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-044-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-045-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-046-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-047-standard.jpg
het-huis-44-24-13-06-2024-048-standard.jpg

Voorbereidingen van ‘Het Huis 44-24’ begonnen in Een prachtige locatie Openluchttheater Overloon

voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-17-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-01-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-02-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-03-standard-zs5xhd.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-04-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-05-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-06-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-07-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-08-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-09-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-10-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-11-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-12-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-13-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-14-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-07-05-2024-16-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-01-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-02-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-03-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-04-standard.jpg
mike-weerts-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-05-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-06-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-07-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-08-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-09-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-10-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-11-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-12-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-13-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-14-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-15-standard.jpg
voorbereidingen-van-het-huis-44-24-09-05-2024-16-standard.jpg

Foto's Geert Arts 

Filmpje Geert Arts

Foto's © Jos Kaldenhoven – Stichting De Theatermakers