Veteranendag Land van Cuijk; verbindend en respectvol

Gepubliceerd op 24 juni 2024 om 09:00

Op zaterdag 22 juni, vierde men de Veteranendag in Overloon bij het oorlogsmuseum. 'Het delen van verhalen rond een eenvoudige tafel met stoelen eromheen is het mooiste,' aldus een van de deelnemende oud-veteranen. Verslaggever Lou Kruisbergen maakt een portret van het evenement.

Zaterdag 22 juni waren ruim 200 veteranen, hun partners en kinderen bij de Veteranendag Land van Cuijk. De bijeenkomst was in en bij de grote militaire tent op het terrein van het Oorlogsmuseum in Overloon. Het begon met een appèl, het spelen van de Last Post, het Wilhelmus en enkele toespraken.

Waardering

Burgemeester Marieke Moorman sprak onder andere haar waardering uit voor de inzet van onze veteranen: “Vandaag eren we u; onze veteranen. Vandaag bedanken we u voor het verdedigen van onze vrijheid en het voorbeeld dat u voor ons bent. Het feit dat wij hier vandaag bij elkaar zijn, laat zien dat uw inzet en moed met dankbaarheid worden erkend en gewaardeerd”.

Gezellig samenzijn

Na toespraken van Commodore Marcel van Egmond – Commandant Air Combat Command Koninklijke Luchtmacht – en aalmoezenier Sanneke Brouwers, was er een gezellig samenzijn van veteranen onder elkaar, met muzikale ondersteuning van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie. Alle veteranen ontvingen een Land van Cuijk-herinneringscoin. Daarnaast konden de aanwezigen bij enkele stands informatie krijgen van onder andere Hulphond Nederland en het Veteraneninstituut.

Afsluiting

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Wilt je als veteraan op de hoogte blijven of meewerken aan de (oprichting van) de Vereniging Veteranen Land van Cuijk? Stuur dan een e-mail naar veteranenlvc@gmail.com.