pasgeboren dwergnijlpaard in ZooParc Overloon is een jongen!

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 16:24

(foto ZooParc Overloon)

Hoera, het pasgeboren dwergnijlpaard is een jongen!
 
Dierverzorgers van ZooParc Overloon hebben vanochtend ondekt dat het dwergnijlpaardje dat vorige week werd geboren een mannetje is! De verzorgers hebben uit alle inzendingen van de namenwedstrijd de naam Tobie voor de dwergnijlpaard gekozen. Het feit dat het dwergnijlpaard een jong mannetje is maakt deze geboorte een extra heugelijke gebeurtenis.
     
"In heel europa leven maar iets meer dan 100 dwergnijlpaarden en daarvan is het overgrote deel vrouwelijk. Onze kleine telg kan in de toekomst dus bijdragen aan het Europese fokprogramma van de dwergnijlpaarden. En dat is hard nodig want in het wild worden dwergnijlpaarden ernstig bedreigd", zegt dierverzorger Steven van den Heuvel. Een precieze schatting van het aantal dwergnijlpaarden in het wild is heel moeilijk te maken, omdat ze midden in het tropisch oerwoud van Afrika leven. Wel weet men dat het over slechts enkele duizenden zal gaan.
  
En hij heet... Tobie!
Afgelopen weekend mochten bezoekers van ZooParc Overloon meedoen aan een namenwedstrijd. Uit honderden inzendingen kozen de verzorgers voor de naam Tobie. Deze naam werd bedacht door Senna van 9 jaar. Zij wint met haar familie een bijzondere Meet & Greet met dwergnijlpaard Tobie, en mag hem van héél dichtbij bewonderen.

kijk ook het filmpje van Tobie! op www.youtube.com/watch?v=TBCcrl0UCVo

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens de Expeditie voer je opdrachten uit om de reis te voltooien. Maar pas op, want de leeuwen liggen op de loer…

Libéma ontvangt jaarlijks ruim 5 miljoen gasten. De organisatie bestaat uit drie divisies; Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen. Libéma biedt een schat aan mogelijkheden voor het hele gezin, maar ook voor de zakelijke markt. De mooiste tijd beleef je bij Libéma! www.libema.nl  www.zooparc.nl