'Jongen molesteert azc-kinderen in Overloon'

Gepubliceerd op 23 december 2016 om 07:40

gebeurde al bij drie verschillende kinderen

OVERLOON - Een tot nu onbekende jongen van tussen de 13 en 15 jaar valt kinderen van het asielzoekerscentrum in Overloon aan. Leerkracht Jan van de Ven van de internationale schakelklas van de Sint Josefschool in Overloon heeft de geplaagde kinderen onder zijn hoede.

„Ik zie ze hier binnenkomen met bloedneuzen, tand door hun lip en kapotte broeken. We weten dat er één jongen is die hen op de fietsroute naar school molesteert. Hij heeft het kennelijk voorzien op leerlingen van het asielzoekerscentrum." lees meer op bron: www.gelderlander.nl/regio/maasland/boxmeer/jongen-molesteert-azc-kinderen-in-overloon

 lees ook Gemeen blank jochie trapt kinderen AZC Overloon met enige regelmaat van de fiets

Het gaat overigens om één jongen die op de fietsroute naar school het kennelijk voorzien heeft op leerlingen van het asielzoekerscentrum. Iedereen die in de ochtend wel eens van Overloon naar Stevensbeek rijd (of andersom uiteraard) ziet hoeveel fietsers er daar rond die tijd langskomen. En nu zijn er overigens ook nog zat fietsers die er niet meer langs komen wegens de angst voor de daar ook nog eens rondwandelende kudde asielzoekers die alles en iedereen lastig vallen maar daar heeft men het uiteraard niet over. Mijn vraag in deze is het waarom er dan niet is ingegrepen door één van de andere fietsers? Het zijn er elke ochtend en middag weer tientallen die gebruik maken van het fietspad. En ja er waren op die fietsroute eerder problemen weet men ook bij de beide scholen echter leerlingen die lastig gevallen worden door asielzoekers moeten uiteraard niet zo zeuren en deze krijgen geen paginagrote kranten berichten vol aandacht toebedeelt.

De Sint-Jozefschool heeft overigens nog geen aangifte gedaan, maar ze hebben wel een huilverhaal richting ‘De Gelderlander’ gedaan. Ze hebben contact opgenomen met het Metameer om te proberen het samen op te lossen. Aangezien de dader ook nog een kind is willen ze graag eens met zijn ouders praten. Ik lees nog net niet dat die ouders waarschijnlijk wel van die nare racistische PVV’ers zullen zijn.

Leuk is het wanneer directeur Jochem Gerrits van de Sint-Jozefschool in Overloon zijn mening geeft.”Keiharde bewijzen dat er asielzoekerskinderen in elkaar geslagen worden, heb ik niet. Misschien durven onze leerlingen, die wel degelijk met bloedneuzen op school zijn verschenen, het niet te zeggen. Misschien speelt de taalbarrière een rol. Misschien zijn ze niet geslagen, maar gevallen na een botsing met tegemoetkomende scholieren. Het is niet altijd na te gaan of dingen bewust of per ongeluk gebeuren.”lees meer op bron:fenixx.org/2016/12/23/gemeen-blank-jochie-trapt-kinderen-azc-overloon-met-enige-regelmaat-van-de-fiets/