Extra financiële ondersteuning Overloonse en Vierlingsbeekse bibliotheken

Gepubliceerd op 30 december 2016 om 09:32

Dit betrof de subsidiëring van de servicepunten in Overloon en Vierlingsbeek

VDB/LO heeft tijdens de zittingsperiode van deze raad verschillende keren gevraagd om een herijking van het bibliotheekwerk. Tijdens de algemene beschouwingen van 2015 is door VDB/LO samen met de LOF een motie hiertoe ingediend die door deze raad werd aangenomen. Dit wil niet zeggen dat VDB/LO tegenstander zou zijn van een bibliotheek en/of het bibliotheekwerk. Integendeel zelfs, wij zijn zeer overtuigd van het belang van het bibliotheekwerk.

Als gemeenteraad en college is het onze taak en verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat publiek geld goed besteed wordt. Voor het uitvoeren van het bibliotheekwerk is veel geld nodig. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er na elke budgetperiode onderzocht wordt hoe de uitvoering van het bibliotheekwerk het beste in de volgende budgetperiode georganiseerd en gefinancierd kan worden.

Het resultaat van deze herijking werd middels een voorstel van het college in de raadsvergadering van 15 december 2016 behandeld. Ondanks dat het geen slecht voorstel was, waren wij van mening dat een wijziging van dit voorstel op zijn plaats was.

Dit betrof de subsidiëring van de servicepunten in Overloon en Vierlingsbeek die door autonome stichtingen beheerd worden. In het voorstel kregen deze stichtingen elk in de volgende budgetperiode jaarlijks € 3000,- extra. Voldoende om te kunnen blijven bestaan maar om hun begrotingen sluitend te krijgen zou het serviceniveau substantieel ingeperkt moeten worden.lees meer op bron:www.vdb-lo.nl/blog/extra-financiele-ondersteuning-overloonse-en-vierlingsbeekse-bibliotheken