Green-Spots wint de publieksprijs met hun waterexperience tour

Gepubliceerd op 11 juli 2017 om 20:29

Via een speciale website (techniek in samenwerking met studenten van Helicon) mocht het publiek haar stem laten gelden

Voor een wedstrijd met de titel ‘Hoos & Hitte Contest’ had het weer gisteravond niet toepasselijker kunnen zijn. Van stralend zonnetje, naar grijs wolkendek, en via een fikse regenbui naar een knallende onweersbui. Met als afsluiter een schitterende zonsondergang boven het Blauwe Meer in Loon op Zand. Grote winnaar van de avond werd Stichting op Groene Voet Tilburg met ‘De Wonderlijke Watertuin’. De publieksprijs ging naar Green Spots Overloon met hun ‘Water Experience Tour’. De bevlogen presentatie was in handen van weervrouw Helga van Leur.

“Fikse hoosbuien, hitte in de stad en extreme droogte in de natuur. Ons klimaat is in rap tempo aan het veranderen. De organisatoren van de Hoos & Hitte Contest maken zich er zorgen om.”

De Hoos & Hitte Contest, - een klimaatwedstrijd georganiseerd door Vitaal Leisure Landschap en de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel - vestigt de aandacht op klimaatverandering en de kansen die dit met zich meebrengt voor o.a. ondernemers.

PUBLIEKSPRIJS: (€ 2500,-):  

Green-Spots Overloon – ‘Water Experience Tour’

Publieksprijs

Via een speciale website (techniek in samenwerking met studenten van Helicon) mocht het publiek haar stem laten gelden. Met hun pitch werd Green-Spots Overloon en de ‘Water Experience Tour’ winnaar van de publiekprijs. Het idee? Plekken in de versteende buitenruimte omtoveren tot groene, duurzame Green-spots: ontmoetingsplaatsen voor omwonenden en recreanten op het gebied van klimaatadaptatie, natuur en educatie.lees meer op bron:www.dommel.nl/nieuws/2017/07/helga-van-leur-kroont-winnaars-hoos--hitte-contest-in-loon-op-zand

kijk Voor meer informatie over hun waterexperience tour op de website van Green-Spots op www.green-spots.nl/nieuws

foto's Bianca Pouw 

0.jpg

BiancaPouw.jpg