Santa Fe Event

Gepubliceerd op 15 augustus 2017 om 16:34

Komend weekend is er een groot militair kamp in Overloon. Het Santa Fe Event brengt de geschiedenis dichtbij. En zelfs zo dichtbij, dat de hulzen om je oren kunnen vliegen

let op in verband met de kermis kun je niet overal parkeren.in het Centrum

Levende geschiedenis in uniform

Komend weekend is er een groot militair kamp in Overloon. Het Santa Fe Event brengt de geschiedenis dichtbij. En zelfs zo dichtbij, dat de hulzen om je oren kunnen vliegen.

In de Tweede Wereldoorlog was er een Amerikaanse divisie die de bijnaam Santa Fe had. En die divisie wist in 1945 Venlo te bevrijden. Ter ere daarvan richtte een club voertuigliefhebbers een vereniging op met dezelfde naam. En zo ontstond ook het Santa Fe Event. Het evenement wordt inmiddels voor de vierde keer in Overloon georganiseerd en bestaat uit een groot militair kampement. Daarin staat het geallieerde bevrijdingsleger centraal. Met voertuigen, maar ook met deelnemers in militair uniform die het leven uit die periode zo goed mogelijk proberen uit te beelden.

Daarbij worden ook veel demonstraties verzorgd. Bijvoorbeeld hoe gereedschap werkte, hoe het eten voor een heel leger werd gemaakt, maar ook hoe wapens moesten worden gebruikt. Ronduit spectaculair zijn de nagespeelde gevechten tussen Duitse en geallieerde troepen. Twee keer per dag vinden die zogenaamde mock battles plaats in het openluchttheater van het museumpark. Het gaat er daarbij hard aan toe, maar natuurlijk wordt er alleen met losse flodders geschoten. Deze mock battles zijn zowel op zaterdag als op zondag, om half een en om half drie.

Verder kunnen bezoekers tegen betaling meerijden op de geallieerde voertuigen, is er een militariamarkt en is ook het museum toegankelijk. Kortom, een uitgebreid programma waarmee het bevrijdingsleger voluit tot zijn recht komt. Interessant voor oud – en jong!

Wil jij verzekerd zijn van een entreebewijs? Dat kan! Koop je entree kaartje nu online

Het Santa Fe Event 2017 is op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 9 tot 17 uur toegankelijk voor het publiek.

-Entree voor volwassenen bedraagt 15 euro per persoon (per dag). Voor kinderen geldt het gereduceerd tarief van 9 euro per persoon (per dag)

-Voor meer informatie:op http://www.santafe-online.nl/programma

kijk ook de foto's van Santa Fe Event van 2015 www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2015/opbouwen-van-santa-fe-event-in-het-oorlogsmuseum-19-06-2015

20-37.jpg