krabbenetende wasberen geboren ZooParc Overloon

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 om 15:07

De krabbenetende wasbeer is een roofdier.Het is een kleine beer. Dat is een verzamelnaam voor een aantal kleine roofdieren, waaronder de wasberen

In ZooParc overloon zijn 2 krabbenetende wasberen geboren.Een bijzondere geboorte want deze dieren zijn maar in 3 dierentuinen in Europa te zien!.de wasberen jongen maakt het goed en ligt de komende weken nog in het nest waar het geboren is. Pas als het groot en sterk genoeg is, zal het zijn eerste stappen in het buitenverblijf zetten en zichtbaar zijn voor publiek. De jonge wasbeer zal dan van zijn soortgenoten leren hoe in bomen te klimmen en op zoek te gaan naar voedsel.Het geslacht van de pasgeboren krabbenetende wasbeer is nog niet bekend; dit wordt bepaald als de dieren wat ouder zijn.

Krabbenetende wasbeer
De krabbenetende wasbeer is een roofdier. Het is een kleine beer. Dat is een verzamelnaam voor een aantal kleine roofdieren, waaronder de wasberen, de neusberen en de slankberen. Hoewel het woord "beer" in wasbeer (en in kleine beer) voorkomt, zijn het geen beren.
Krabbenetende wasberen hebben een korte, donkere, roodbruine vacht. Ze zijn lag en slank. Net als een gewone wasbeer hebben ze een zwart "masker" rondom de ogen en een geringde staart.
meer info op bron:https://www.facebook.com/zooparcoverloon/

foto ZooParc Overloon

httpswwwfacebookcomzooparcoverloon.jpg